2014-03-19

EU-valet: Detta börjar bli fånigt...


60-80 procent av alla lagar och regler i Sverige kommer från EU.

Sju av tio svenskar anser att EU har för mycket makt eller att Sverige helt bör lämna EU. [Länk»]

Om lite drygt två månader är det val till Europaparlamentet, som är den enda folkvalda institutionen i EU.

Så man tycker att det borde börja bli lite drag kring det här nu. Men inte...

Moderaterna, centern och kådisarna har just sett till att en av de två stora tv-debatterna inför EU-valet har blivit inställd. [Länk»]

Det har kommit en (1) opinionsmätning inför EU-valet, för en dryg månad sedan.

På piratkontoret i Europaparlamentet sänder vi en ständig ström av debattartiklar till media, med anknytning till EU och EU-valet. Det blir som regel ett nej tack från tidningarna, eftersom de tycker att EU-frågor inte är speciellt aktuella eller sexiga.

Och rapporteringen från EU i svenska media är som vanligt i stort sett obefintlig.

Prosit!

6 kommentarer:

 1. Det är ju fel ankdamm. Journalisterna är ju bara intresserad av deras ankdamm. Och det handlar ju inte om demokrati förstås, utan om att det gynnar dem själva och deras makt.Det enda jag inte förstår är varför inte fler politiker är emot EU. Det är ju deras makt som minskar.

  SvaraRadera
 2. @gothbarbie, de är för EU av skälet att det ökar deras makt och antalet stolar de kan sitta på. Hur många extra anställda via politiken och politiker har vi inte tack vare EU? Några hundra? tusen? Dessutom ger det en plattform för vidare ambitioner. Rajraj kommer garanterat avgå på första stämma efter förlusten i höst, men vem tror han kommer bli landshövding? Han är givetvis ute efter någon smaskig plats i EU. Dessutom, så länge inte folk förstår och känner till det Henrik nämnet, ter det sig ju som om våra politiker fortfarande har samma makt - skenbar makt är lika mycket makt som faktisk makt.

  SvaraRadera
 3. Hur många svenska journalister har vi som förstår hur politiken i EU fungerar? Hur många vet något om debatten i andra EU-länder? Jag tror inte man behöver till några konspirationsteorier här, det är bara vanlig lathet som gör att de tycker det är enklare att hålla sig borta från EU i sina skriverier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanlig lathet? Schårnalisterna spelar candycrush och flappy bird istället för att skriva om EU?

   Radera
 4. I love the smell of cynicism in the morning, ... :-)

  SvaraRadera
 5. http://henrikb2.wordpress.com/2014/03/22/darfor-ar-eu-valet-viktigt/

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.