2014-05-27

Det här kan bli kul!


Superblogga, frilansjournalistik, bokprojekt, fotoprojekt... Det skall nog gå att sy ihop något som går att försörja sig på även efter livet som eurokrat. Det gäller bara att fokusera.

Nu skiter jag i Bryssel, om inget intressant dyker upp på radarn väldigt snart.

Det mesta talar just nu för en karriär som högerhippie i Berlin. Inför en svensk och kanske även en internationell publik på nätet.

Det här kan bli kul.

15 kommentarer:

 1. Slå dig ihop med Oscar Sw.

  SvaraRadera
 2. Lycka till! Och tack för ett väl utfört arbete i/mot europaparlamentet.

  SvaraRadera
 3. Kan man stödja dig och bloggen ekonomiskt på något annat sätt än via flattr? Har inte det.. Hittar ingen paypal eller post/bankgiro eller liknande. Kontonummer?

  SvaraRadera
 4. Om du vill nå en stor publik så måste du starta en youtube kanal. Kanalen bör innehålla, skjutjärns journalistik av makthavare på gatan, dvs leta upp dem och ställa tuffa frågor, ställa politiska frågor till kändisar och vanligt folk för att visa deras okunnighet. ringa in till populära tv och radio program och sedan lägga upp konversationerna på youtube. Ha intervjuer och låta tittare ringa in och samtala på din podcast. civil olydnand.
  Finansiera via crowdfunding.

  SvaraRadera
 5. Som sagt, var sätter man in pengarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något sådant kommer, i samband med en liten uppdatering av bloggen.

   Radera
 6. När skall Piratpartier se elefanten i rummet. Piratpartister som Hax gjorde för några år sedan stora insatser för att förstöra den rörelse som kunde ha räddat partiet. Liberaldemokraterna erbjöd sig då att ta över och reformera Piratpartiets program och ersätta kandidater som satt fast i gamla tiders paradigm (fildelning, upphovsrätt, FRA etc) med moderna kandidater som drev framtidsfrågor. Hax med flera lyckades förhindra det då - något som de flesta sannolikt ångrar bittert. Nu efter valkatastrofen måste partiet tänka nytt. Ut med det gamla, in med det nya. Här finns öppningar. Flera av de ledande personerna som drev Liberaldemokraterna och som tidigare kunde ha räddat Piratpartiet och gjort det till ett modernt parti har nu gått med i Piratpartiet och engagerar sig för dess framtid. Det gäller inte endast Carl-Johan utan även Liberaldemokraternas grundare Alexander Bard och Torbjörn Jelerup. Torbjörn har också skrivit klokt om hur Piratpartiet kan räddas utan den gamla partimodell som skapade valkatastrofen. Nu måste nya krafter fram. Nya idéer. Nya ledare. Nya strategier. Då kan Piratpartiet komma tillbaka. Det går inte med kandidater som bara vill prata fildelning och inte sådant som engagerar framtidens människor som exempelvis sociala rättigheter, cannabis och kärlek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt.

   För några år sedan fick jag löpa gatlopp i (PP) för att någon hade fått för sig att jag försökte slå ihop (PP) och (LD).

   Och nu påstår någon att jag försökt stoppa att det skulle ske.

   Klipp dig!

   Radera
 7. Hur gick det när Rehbinder, Bard och Jelerup skulle leka parti senast? Även om valet gick dåligt för oss pirater finns det ju inget som tyder på att lösningen skulle vara att kopiera Liberaldemokraterna som bevisligen lyckades ännu sämre - trots proklamationerna om att man skulle bli tredje största parti i valer 2010.

  SvaraRadera
 8. Jag tycker att Hax borde bemöta Carl-Johan Rehbinders inlägg. Men det kommer han väl aldrig att våga göra. Ansvaret på valfiaskot vilar tunkt på Hax och Christian Engströms axlar.

  SvaraRadera
 9. Kan tilläggas att Hax var med om att stoppa Carl-Johan från både partistyrelsen och EU-listan. Skattar bäst som skrattar sist kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det för jävla trams? CJR är en av de bästa pirater som finns. Jag har till och med röstat på honom i förra riksdagsvalet. Hans och Bards artikel är utmärkt. Han hade varit en utmärkt kandidat och en utmärkt partiledare.

   Radera
 10. Föga förvånande tiger Hax. Jag tar det som bevis för att han egentligen håller med om att Carl-Johan och Torbjörn har rätt.. Att Hax nu lämnar är inte mer än rätt. Hur kan man tro att en person som Christian Engström som bara talar om fildelning och en som Amelia som pratar om obegripliga teknikfrågor skall kunna få mer än 2,5 procent. (mitt tips var 1,5 vilket innebär att de 2,2 man fick visar att det fanns andra som gjorde saker. I Gnesta gick vi exempelvis avsevärt bättre i förhållande till riket om man jämför med 2009). Där visade sig varken Christian Engström eller Amelia Andersdotter eller Hax.

  SvaraRadera
 11. Mattias: Du tramsar. Liberaldemokraterna är i "koma" av olika anledningar. Det finns skäl till det. Bland annat att ledande personer försökt ta ansvar för att rädda frihetens rörelser på andra håll. Bland annat erbjöd Carl-Johan sina tjänster till Piratpartiet men Hax med flera nobbade detta.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.