2014-11-05

Dags för de borgerliga partierna att bli borgerliga!


Exit Reinfeldt – och den svenska borgerligheten kan åter bli borgerlig.

Borgerliga partier (utom KD) skall vara för vin på ICA. Och självklart för gårdsförsäljning av lokala alkoholprodukter.

Borgerliga partier skall jobba för att avskaffa spelmonopolet så snart det bara går.

Borgerliga partier skall göra allt de kan för att reformera arbetsrätten, så att vi kan få en levande arbetsmarknad igen.

Borgerliga partier skall vara en vakthund när det gäller hur våra skattepengar används. Bästa sättet att sänka skatterna är att minska utgifterna.

Borgerliga partier skall kämpa för att politiska projekt och beslut fattas på saklig grund, att utförandet hanteras kompetent, att utvärdering sker och att det finns tydligt angivet vem som bär ansvaret.

Borgerliga partier skall säga nej till morallagstiftning (och undvika att skapa "brott" utan offer).

Borgerliga partier skall stå för rättssäkerhet och rättsstatens principer. (Rättsövergrepp är sossarnas jobb.)

Borgerliga partier skall vara de medborgerliga rättigheternas främsta garant. De skall konsekvent vara för lika rättigheter, mot all slags sär- och speciallagstiftning.

Borgerliga partier skall vara mot massövervakning av folket. Endast de som är misstänkta för brott skall övervakas.

Borgerliga partier skall stå för yttrandefrihet, öppenhet och mångfald. Det gäller både på internet och i vårt samhälle i övrigt.

Borgerligheten skall vara för ett starkare försvar än sossarna.

Och skulle borgerligheten våga tänka nytt på något område – då skall man ompröva den havererade och kontraproduktiva drogpolitiken.

20 kommentarer:

 1. Moderaterna skall heller inte vara för att Sverige skall försörja resten av världen. Vi skall ha invandring men invandrarna skall försörja sig själva.
  Släng också ut dom som begör brott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med detta tillägg blev det alla rätt på Henriks post + 1 extra rätt! :)

   Radera
  2. Men behöver inte nollåttor eller norrlänningar som flyttar till en annan region försörja sig själva, och skall inte de deporteras om de begår brott, bäste herr astroturfare?

   http://www.theguardian.com/commentisfree/2012/feb/08/what-is-astroturfing

   Radera
  3. Sätt alla nazister i läger.Ingen ska behöva försörja dom.

   Radera
  4. Viktigt tillägg. Att vara världens socialbyrå är aldrig liberalt (eller borgligt). Vi skall låta alla som vill och kan försörja sig och sköta sig men ingen av dem som inte vill eller kan komma till Sverige.

   Radera
  5. Trolla hårdare grabbar!

   Radera
 2. Svar
  1. ...fast jag gillar inte begreppet "borgerlig" som jag förknippar med kungafjäsk, kyrksamhet och fin i kanten.

   Radera
  2. Du är medveten om att det var den framväxande borgarklassen som bröt kungaväldet här i landet.

   Radera
  3. Mjo, jag tänkte tog fr.a 1900 talet.

   Radera
 3. Allt är bra utan reformerad arbetsrätt. Luckrar man upp LAS kan man få foten om man råkat släppa en för illaluktande fjärt. Det är vettigt som det är nu. Borgarna kommer aldrig vinna ett val igen om man går till val på sånt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arbetsförmedlingen06 november, 2014 07:35

   Om du skulle bli kickad för en fjärt så var uppenbarligen ditt värde för företaget i princip noll, varför tillför du inte mer?

   Radera
  2. Det kan ju oxå vara så att en sur mellanchef som känner sig hotad av dig, ser sin chans och avskedar dig om du råkar släppa en illaluktande fjärt (kanske inte den bästa liknelsen..). Och använder det som svepskäl för att tvinga bort dig?

   Men du kanske inte har egen erfarenhet av arbetslivet?

   Radera
  3. Visst finns det sådana möjligheter, det finns det även med LAS idag, du vet grundregeln du kan aldrig få bort en dålig chef ovanför dig det är bättre söka nytt jobb.

   Och för ditt tafatta försök till personangrepp så kan jag meddela att jag under de 30 år jag varit yrkesverksam har jag varit verksam inom bland annat arbetare på småföretag, arbetare på storföretag inom metallkollektivet, statlig tjänsteman, privat tjänsteman, delägare till mindre företag och nu egen företagare. Så jag har lång erfarenhet inom skilda sektorer och ett antal olika roller, var det något mer du ville veta eller kan vi gå tillbaka till sakfrågan nu?

   Radera
 4. Är det inte upp till de borgerliga partierna och deras medlemmar vad de skall tycka i olika frågor? Sen är det upp till dig att välja om du tycker likadant och vill rösta på dem.

  SvaraRadera
 5. Beslutande folkomröstning om invandringen.........kanske att begära lite i överkant.......får ju ändå vara måtta på frihetsgraderna........räcker så bra med en beslutande folkomröstning vart fjärde år........vart tredje år var ju lite väl ofta så det ändrades......

  SvaraRadera
 6. Neoliberal Agenda06 november, 2014 07:46

  "Borgerliga partier skall vara för "

  Eller så kan vi sluta tro att borgerliga partier har något med liberalism att göra och inse att de är socialdemokrater, men av en annan typ.

  Jämför med Arbeiderpartiet i Norge. De vill inte exakt samma sak som sossarna här. De vill t.e.x. tillåta försäljning av starköl i matbutiker och marknadshyror.

  SvaraRadera
 7. Du kan väl inte räkna med att KD ska ställa upp på det här? 'Borgerliga partier skall säga nej till morallagstiftning (och undvika att skapa "brott" utan offer).'

  Hela deras ide är ju moral, moral och moral.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tveksamt om man verkligen kan kalla religiösa partier för borgerliga...

   Radera
 8. Fegt! Sa manga bra punkter men massinvandring och mangkultur skall vara borgerlig politik????

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.