2014-11-30

MP kräver politisk asyl för Edward Snowden (kanske)


Miljöpartiet kräver att NSA-whistleblowern Edward Snowden skall få politisk asyl i Sverige.

Utmärkt!

Det är en skam att de västliga demokratierna vägrar Snowden asyl, så att han tvingas stanna i Ryssland.

Jag kan dock inte frigöra mig från misstanken om att ett skäl till detta uppvaknande är att det börjar bli uppenbart att (MP) har vikt ner sig för (S), vad gäller datalagringen...

Uppdatering: Utrikesminister Margot Wallström (S) har avböjt att kommentera frågan i SVT Agenda. Och Gustav Fridolin (MP) slirar när han får frågan.

Länkar:
SR – MP-topp: Sverige borde ge Snowden asyl »
Aftonbladet – MP: ” Skicka regeringsplan för att hämta Snowden” »
SVT – ”Ge Snowden asyl i Sverige” »

Uppdaterade länkar:
DN – Gustav Fridolin: Det var en metafor »
Aftonbladet – UD om Snowden: "Det är inte aktuellt" »

11 kommentarer:

 1. Kostar inget att göra ett sådant uttalande nej :)

  SvaraRadera
 2. Assange gillade Ryssland.Filade på världsrevolutionen på Putinkanal.Vek sig inte en millimeter.

  SvaraRadera
 3. Angående Ryssland:
  https://hax.5july.org/2014/11/30/asylum-for-snowden/

  "The reason Snowden is stuck in Russia is because the US has revoked his passport and all European liberal democracies have closed the door in his face. It’s not a free choice–but because of us and our elected political leaders."

  SvaraRadera
 4. Krigshundarna i Washington som trodde att Snowden befann sig på den peruanska regeringens plan, tvingade det att landa när det passerade Västeuropa och Assange sitter i husarrest efter att med en hårsmån ha undgått den svenska "rättvisan". Varför skulle Snowden åka till den amerikanska lydstaten Sverige och riskera utlämning till USA? /J_B

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://hax.5july.org/2014/11/30/asylum-for-snowden/

   "Considering the close ties between Swedish FRA and its US counterpart NSA, Sweden might not be the best option for Snowden anyhow. But it is interesting what a hot potato the Snowden affair is, regardless the political colour of government."

   Radera
  2. Möjligtvis en petitess men det var inte ett peruanskt regeringsplan utan ett bolivianskt.

   Radera
 5. Jag skulle säga att det är ett stort framsteg att frågan överhuvudtaget kommit upp på bordet. Mer kan man nog inte förvänta sig i första steget.

  SvaraRadera
 6. Det finns ingen som helst tvekan över vad som är rätt och riktigt i detta fallet. Att tala om sanningen för folket angående en övervakning som spårat ur fullkomligt är givetvis av godo och historien kommer döma de som nu vänder ryggen åt Snowden hårt.

  SvaraRadera
 7. Och vargen sa -kom ut, kom ut lilla vän, jag ska inte göra dig illa-. Men alla vi som läst berättelsen vet att vargen ljög. Att föreslå Snowden att komma till Sverige, det land som kanske mest av alla länder dansar efter USAs pipa, är ett skriande hån mot allt sunt förnuft och rimlighet. Direkt idiotiskt att tro att någon förnuftig människa har sådant förtroende för den svenska politiska ledningen att de skulle riskera sin framtid, kanske livet, genom att komma på en inbjudan. Illegala flyktingar undantagna förstås, då de är medhjälpare i nedmonteringen av välfärdsstaten, och därmed elitens speciella favoriter. /pllay

  SvaraRadera
 8. Är Snowden klok - och det verkar han vara - ligger nog Sverige inte särskilt högt på listan över potentiella länder att söka asyl i. Sverige är inte att lita på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nix, samt med tanke på hur lätt det är att lyfta folk över gränsen till Norge eller Danmark så är det ganska lätt att få honom att hamna i "rätta händer" utan att solka ner den Svenska stoltheten...

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.