2014-11-22

Tystnaden bekräftar Miljöpartiets svek om massövervakningen


Människor som sysslar med politik missar i princip aldrig ett tillfälle att få en debattartikel publicerad.

Det enklaste sättet att få in en debattare i media är som en replik, om någon annan hoppar på en. Det är en bonuskula i politikens flipperspel.

Därför blir jag lite betänksam när Miljöpartiet fullständigt struntar i den debattare jag hade inne på SVT Opinion i början av veckan: Miljöpartiet sviker om massövervakningen »

Jag tror knappast att de har missat den. (Jag har trakasserat dem i sociala media flera dagar nu, för att provocera fram ett svar.)

Så... det börjar bli uppenbart att Miljöpartiet duckar vad gäller datalagring och massövervakning.

Miljöpartiet har helt enkelt vikt ner sig för sossarna, som ju gillar övervakning skarpt.

Vilket är en bild som bekräftas av inrikesminister Anders Ygeman (S) – som säger att regeringens politik är att datalagringen behövs och skall vara kvar. Och i regeringen sitter (MP).

Att få makt är tydligen viktigare för gröningarna än vad de gör med den. Jag önskar att jag kunde säga att jag är förvånad.

10 kommentarer:

 1. Vikt ner sig? Mer troligt har de aldrig brytt sig.

  SvaraRadera
 2. Det är bra HAX, stänk mer gråvatten på salladskommunisterna!

  Lena Melin: "Fyra miljoner kronor om dagen för att stärka miljöpartiets ego."

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article19899525.ab

  Problemet med att Mp bränner upp fyra miljoner kronor om dagen, i en fråga de redan förlorat, är att S låter dem göra det. Undrar om Schyman är grön av avund på Mp som får bränna upp fyra miljoner kronor om dagen?

  SvaraRadera
 3. Miljöpartiet är ju socialister, att uttala till intet förpliktigande floskler mot övervakning när de är i opposition är ju en del i det goda arbetet att frambringa socialism.

  Det betyder inget när man släpps fram till köttgrytorna och får chansen att åderlåta vår ekonomi med fler vansinniga politiska påbud. Politiken de driver på måste av varje klarsynt människa beskrivas, hur desperat de än må försöka undvika stämpeln, som någon korsbefruktning av modernism (feminism anti rasism pk-ism) och internationell socialism.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad äter dom 13 procent nazipolitiker som vi är tvugna att göda om dom inte äter vid köttgrytorna? Selleri?

   Radera
  2. Micke:

   De 13 procenten verklighetsförankrade politikerna får på sin höjd känna lukten av köttgrytorna, så de får inte ens selleri...

   Radera
 4. HAX!

  Du har säkert rätt. Länken nedan gäller inte massövervakning utan fildelning, men även där hade mp lagt sig nära pp - före valet vill säga:

  Bah Kuhnke duckar om fildelning

  Så här säger hon om att lyfta den frågan vid det stundande minsterrådsmötet i Bryssel:

  – Den frågan drivs inte nu. När jag representerar Sverige i EU då representerar jag också regeringen, säger Alice Bah Kuhnke som också hänvisar till att hon har att ta hänsyn till riksdagens EU-nämnd där hon deltog i ett samråd i dag fredag.

  Hon påstår att fildelningsfrågan dryftas i regeringen men i allt verkar mp kastrerat när det gäller IT-politiken.

  SvaraRadera
 5. MP verkar också tämligen ointresserade av de svaga i samhället.
  Frapperande att man lägger 1 miljard på Sveriges raketforskning genusteori samtidigt som man låter 33000 svenska medborgare sova utan tak över huvudet (det skulle kosta ca 1,2 miljarder att ge dessa ett (högst) rudimentärt boende)

  (http://www.forskning.se/nyheterfakta/nyheter/redaktionellaartiklar/vetenskapsradetbeviljar170miljonertillgenusforskning.5.39e11ab3149cee1ca0a30.html)

  SvaraRadera
 6. Vår debattartikel som svarar skickades mig veterligen in i fredags förmiddags, lite sent, men det har varit en stressig vecka. Den kommer säkert upp snart.

  Jag tror dock att du gillar min text om datalagringen som Aftonbladet tog in i fredags något bättre:
  https://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/internet/article19889066.ab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr så säger ju sossarna att massövervakning är regeringens linje. Och i regeringen sitter (MP).

   Det som skrivs i Aftonbladet är på sin höjd en åsikt eller from förhoppning. Inte den rödgröna regeringens politik.

   Citat "Nu blir det spännande att se vad den nya regeringen gör. Enklast vore att avskaffa kravet på massövervakning. Nu när direktivet fallit i domstol borde det vara lätt för Socialdemokraterna att slå vakt om Sveriges internationella rykte och trovärdighet som försvarare av mänskliga rättigheter i världen. Miljöpartiet och Vänsterpartiet har alltid varit mot datalagringen, och nu när Centern inte längre är bakbundet av ministerposter har de chansen att återuppväcka sin integritetspolitik. I så fall finns det en riksdagsmajoritet för att stärka rätten till privatliv."

   Radera
 7. Miljöpartiet gör som de borgerliga gjorde i valet 2006. Främst moderater och centerpartister gick till val på att spola ned den dåvarande justitieminisiter Bodström's tjyvlyssningslagar.

  När man väl vunnit medborgarnas förtroende, och vunnit valet, så bytte moderater och centerpartister sida.

  Det är demokrati, det... (obs syrlig ironi)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.