2014-11-14

U-båten: Sverige måste ständigt ha ett starkt försvar mot yttre fiender


Det var en u-båt. Det politiska Sverige uppvisar ett klädsamt allvar.

Men vad förändras egentligen?

Det kommer fortfarande att ta sisådär tio år innan det svenska försvaret ens liknar ett fungerande försvar. (Om inte försvarsanslagen äts upp av ökade arbetsgivaravgifter för unga och försvarets havererade IT-upphandlingar, vill säga.)

Sverige är ett säkerhetspolitiskt vakuum – i en orolig värld och med ett allt stökigare närområde.

Frågan är vad man kan göra åt saken. Sverige klarar sig kanske inte utan Nato. Men ett svenskt Nato-medlemskap skulle samtidigt innebära att ryssen skärper tonen (och sina handlingar) mot oss.

Om man har en stat, då är skyddet mot yttre fiender en av denna stats kärnuppgifter. På den punkten har hela det politiska Sverige misslyckats.

Med Sveriges geopolitiska läge (och neutralitet) måste vi ständigt ha ett starkt försvar. Det duger inte att försöka rusta upp i panik när det bränner till och redan är för sent.

18 kommentarer:

 1. Försvarsbudgeten justeras inte efter inflationen heller. Det reella försvarsanslaget minskar för varje år om inte pengar skjuts till. Knyt försvarsbudgeten till BNP!

  SvaraRadera
 2. Välj:

  1. Eget starkt svenskt försvar.

  2. Gå med i NATO.

  Finns det andra lösningar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå;
   3. YA bezogovorochno kapitulirovat'!

   Var så god och skölj...

   Radera
 3. Det som gör mig och min familj mest rädd är alla sk flyktingar utan ID-handlingar vi vet inte dugg vad det är för människor som kommer innanför våra gränser som det daltas med och ingen får ifrågasätta? En ubåt känns ju som rena barnleken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det!
   Hotet mot vår överlevnad i frihet består av
   den INRE FIENDEN!

   Radera
  2. Jag tycker det är rasistiskt att militären jagar papperslösa ubåtar i Stockholms skärgård. Jag hoppas att lokalbefolkningen ordnar fackeltåg mot rasismen.

   Radera

 4. Enligt dagens svenska värdegrund så ingår inte ryssen i "alla människors lika värde". Varför skulle Fi (=Fienden, inte feministiskt initiativ även om konsekvenserna på sikt må vara desamma) invadera Sverige medelst U-båtar eller andra farkoster som drar till sig sådan uppmärksamhet i media, när man helt enkelt kan skicka några bataljoner soldater som "ensamkommande" eller som andra ID-lösa asylsökande? Eller varför inte som "papperslösa" (illegala invandrare)? Grupper som i vårt samhälle är helt fredade från kritisk insyn och som omhuldas och skyddas till det yttersta av samma media som oavbrutet vapenskramlar mot ryssen.

  Som jag läste på den förträffliga bloggen "Invandring och Mörkläggning" i en text skriven av Karl-Olov Arnstberg: "När makten pekar med sitt kraftfulla finger, titta inte dit utan granska fingret. När makten sätter strålkastarljuset på ett visst fenomen, fråga vad det är som hamnar i skuggan."
  https://morklaggning.wordpress.com/2014/10/21/valkommen-till-sverige/

  Så vad sker just nu som media inte nämnder med ett enda ord. Tja, det är massor. En sak i mängden är handelsavtalen mellan EU och USA där Cecilia Malmström spelar en inte obetydlig roll. Något som numera även nått de svenska medierna. Jag länkar här bara till Fria Tider och till Christian Engströms blogg, men "nyheten" tas nu även upp av andra media men då med en något "urskuldande" ton.

  http://www.friatider.se/spiegel-avsl-jar-malmstr-m-torpederade-eu-lag-t-usa
  https://christianengstrom.wordpress.com/2014/09/30/usas-lilla-hjalpreda-cecilia-malmstrom-har-problem-i-eu-parlamentet/

  För övrigt så anses det bland NATOs talesmän och landets ledarsidor att Ryssland numera ligger alldeles för nära NATOs gränser.....

  SvaraRadera
 5. I kommentarerna ovan ser vi en raljant och osaklig ton vad gäller svenskt försvar. Uppenbarligen skrivna av sverigedemokrater. De tycks vara så totalt uppfyllda av sin ovilja mot utlänningar att de tycker sig ha råd att göra sig lustiga över frågan om vårt lands yttre försvar.

  Det där partiet svajar. De säger en sak om EU. men i verkligheten vet man inte var man har dem. Och nu börjar deras moraliska lättja visavi ett starkt försvar också lysa igenom.

  Om kommentarerna ovan är utmärkande för sverigedemokrater, då går det inte att ta partiets löften om ett starkare försvar på allvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, har du bott i en potatiskällare de senaste tio åren? SD har krävt ett starkare försvar sen dag ett! Det jag skrev handlar om retoriska frågor. Jag har dessutom inte ens medlemskap i SD, jag är en besviken f.d. piratpartist som röstat SD i år. Inget mer.

   Att saker i Sverige har intagit ett närmast löjeväckande tillstånd är dock inte sverigedemokraters fel. Sen behöver man inte anstränga sig särskilt hårt för att få svensk politik att låta löjeväckande.

   Vilka var det nu som pratade om försvaret som särintresse?

   Vilka var det som ville införa ett pacifistiskt försvar baserat på ickevåld och genus-dialog?

   Vilka har konsekvent nedrustat försvaret till förmån för den oansvariga migrationspolitiken som numer har ett lika stort budgetutrymme som försvaret? (försvaret fick dessutom lite mindre om jag inte minns fel...)

   Att man raljerar över den katastrofala situation som försvaret står inför betyder inte att man inte kan styra upp det, snarare tvärtom. Jag pekade på en del av vad som är felet med svensk gränskontroll i min satiriska text. Att du inte ser det säger mer om dig själv.

   Dessutom, svara gärna på frågan; Varför ska vi jaga ubåtar i skärgården om vi släpper in passlösa jihadister i landet utan att ens bemöda oss att kolla upp deras bakgrund? När vi vet att det kommer sådana i betydande antal:

   http://www.buzzfeed.com/mikegiglio/smuggler-i-sent-isis-fighters-to-europe?utm_term=4ldqpia

   Vidare kan man ju fundera kring VARFÖR någon (ev Putin) skickade ubåtar till Sthlms skärgård? Kan det ha något med att vi utför provocerande övningar i Östersjön med NATO?

   Radera
  2. Att tonen är delvis raljant är nog en funktion av att skribenterna finner situationen lätt bisarr och att oförmågan (oviljan?) att fokusera på elefanten i rummet hos vår bestämmande klass bara blir mer och mer löjeväckande.

   SD är nog vare sig bättre eller sämre än andra partier när det gäller att "göra politik" av sitt partiprogram. Sossarnas prestationer i denna gren sedan de kom i regering lämnar väldigt nog mycket övrigt att önska för den vanlige sosseväljaren.

   Radera
 6. Vilket är det större hotet.

  Tre Ivans i en U-båt som plaskar i strandvattnet eller en landsfientlig (ingen annan slutsats kan dras) regering som egenhändigt besegrat vårt försvar, förmodligen på uppdrag av utländska uppdragsgivare. Kanske för att skrämma oss in i NATO. Så har Bryssel ersatt Rosenbad och NATO vår försvarsförmåga, de två organen som antagligen är bland de absolut mest fundamentala i en självständig nations egenhet.

  Så vi borde kanske sluta lossas som om vi vore upprörda av att någon försöker ta sig illegalt in i landet. Hyckleriet skiner igenom på sina ställen.

  Det borde vara ganska uppenbart att krafterna bakom EU/FN/NATO har köpt Rosenbad för ett bra tag sedan. Vilka krafter de än må vara, gamla rika bankgubbar eller vad det nu är. Det är nog bara att följa pengarna. Bilderberg, Trilateral commission och de otaliga nätverk som skapats för att nässla sig in i nationers självstyre.

  IS/ISIS/ISIL/Al-Qaida är inte det största hotet, det är snarare en distraktion i jämförelse med vad som sker mitt framför näsan på oss, dvs att Rosenbad exporteras till Bryssel med frakt betald. Jag menar, "titta inte här, titta där borta i det ökenlandet på andra sidan jordgloben, TITTA!!!"...Och sen säger folk, ja men ISIS är ju här, ja tack vare vadå? Massimmigration såklart, och vems koncept är det, jo EU och framför allt FN's.

  Allt är en bluff. Växthuseffekten också. Allt bara för att sänka levnadsstandarder. NWO, World government. Satans rike.

  Det som är bra är att Jesus kommer att krossa det, men allt detta måste hända först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hoppas på att Jesus ska snart komma och lösa hela den här vidriga situationen som hederligt folk lurats in i!

   Jag tror på att det finns en ond och en god makt som är motpoler.

   Människor måste inse allvaret! Ta tag i situationen! De allra flesta bara driver med strömmen....

   Bilda ANTI-NWO! För folkens frihet!

   Radera
 7. Jag tror inte ett dugg på sagan om ubåten.
  Gå in på bergsblogg.se och se viken ubåt Sverige har!
  Inget främmande undgår upptäckt!
  Tänk på att under den veckan som "Rysslands fientliga grejer" "jagades" i Stockholms skärgård - samtidigt samövade NATO med Sverige + Finland!!!!!!

  SvaraRadera
 8. Svar
  1. Du är verkligen korkad!
   Stackars din omgivning!
   Kan du inte kommentera på en kommunistsajt i stället?

   Radera
  2. Micke kanske känner till Richard Nikolaus von Coudenhove-Kalergi? Kalergi är viktig att känna till för de som önskar förstå den outtalade agendan bakom EU och som ingen talar om.

   http://www.hellasforce.com/en/the-coundenhove-kalergi-project-the-genocide-of-people-of-europe/

   För att förstå det räcker det med att kasta ett öga på listan av mottagare för det s.k. Kalergipriset under det senaste decenniet:

   http://www.european-society-coudenhove-kalergi.org/europapreistraeger5.asp

   Citat av R N Kalergi:

   "The man of the future will be of mixed race. Today's races and classes will gradually disappear owing to the vanishing of space, time, and prejudice. The Eurasian-Negroid race of the future, similar in its appearance to the Ancient Egyptians, will replace the diversity of peoples with a diversity of individuals."

   Låter som http://sv.wikipedia.org/wiki/Folkmord om du frågar mig.

   Putin är ett mysterium, ond despot eller den som krossar Bilderberg-gruppens nya världsordning?

   http://www.friatider.se/s-ska-putin-s-tta-stopp-f-r-den-nya-v-rldsordningen

   Radera
 9. Jag känner till att du är nazist och att du nu fått ytterligare en kollega på den här bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att börja bygga den anti-fascistiska skyddsvallen Micke. Die Mauer.

   Kan alla ni vänsterägg sitta och häcka bakom den muren i femtio år, så resten av samhället kan läka från de marxistiska dogmerna och splittringspolitiken. Ni är välkomna ut att leva bland vanligt folk närhelst ni tröttnat på era känslostyrda irrfärder.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.