2014-12-03

Nu blir det riksdagsval. Igen.


Regeringen sitter kvar. Men den utlyser nyval, till den 22 mars.

Det förefaller som om S och MP går mot nyval tillsammans, som ett regeringsalternativ. Det har alltså inte gått upp för Löfven att MP är ett sänke.

Nu måste någon kasta in en game changer – för att ett nyval inte skall bli en västgötaklimax, som inte förändrar något.

11 kommentarer:

 1. Att Löfven går till extraval tillsammans med mp och s-mp-v-budgeten är en game changer. Det är inte ofta jag tycker synd om socialdemokrater men nu måste man fråga sig vad socialdemokraterna i landsbygden har gjort för ont för att förtjäna detta. Att gå till val på nedläggning av kärnkraften, stängning av Bromma flygplats, nej till vårdval dvs en vänster/grön politik inte en socialdemokratisk politik kommer säkert inte vara ett framgångsrecept för att uttrycka sig försiktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger mycket i det. Men tänk på att det är en mycket hög tröskel för att få egen majoritet i riksdagen, nu för tiden.

   Radera
  2. Absolut! Visserligen är tre månader en evighet i politiken men det är mycket osannolikt att vare sig Alliansen eller s/mp/v kan nå egen majoritet. Löfvens handlag tyder på att Alliansen kommer att gå om de röd-gröna men sd kommer sannolikt att öka ytterligare.

   Men som jag sagt tidigare; att göra upp med sd är inte omöjligt. Man kan tycka väldigt illa om sd:s ideologi men i praktisk politik är det praktiska frågor som gäller. Sverige har inte råd, kunskap, förmåga att hantera en obegränsad invandring och därför är en uppgörelse med sd inte annat än att rätta sig efter läge. Honi soit qui mal y pense.

   :-)

   Radera
  3. @ ProfessorPelotard

   Vem är "Sverige" som inte har råd, kunskap eller förmåga att "hantera" att människor tillåts röra sig fritt över imaginära linjer?

   Om du har en massa kattmat på verandan, klaga inte över att en massa katter kommer till ditt hus varje dag för allmosor.

   Ta bort kattmaten!

   Radera
 2. Har f.ö. någonsin ett val verkligen förändrat något, och är det någon libertarian som tror att centralmakten i Stockholm kan "fixas"?

  En game changer i Sverige hade varit nullifiering eller secession.

  http://radio.tenthamendmentcenter.com/

  SvaraRadera
 3. En gamechanger kan vara att eurokrisen blossar upp igen; skulle inte förvåna mig. Då vinner förmodligen alliansen som åtminstone har koll på räkenskaperna och kassakistan.

  SvaraRadera

 4. Dramat uppvisar klassiska drag: Den hånade och mobbade vägrar en dag att spela med i mobbarnas spel och visar att det går att stå upp och slå tillbaka.

  Mobbarna fattar inte hur det gick till när de blev uppläxade, utan försöker att fortsätta att utmana sitt tidigare offer.

  Alla vet hur det brukar sluta...

  SvaraRadera
 5. Det snackas ju ofta att timing är bland det viktigaste om man ska lyckas med något stort. Skulle det inte vara möjligt att göra denna superkupp. Starta ett nytt parti. Sno Alliansens budget och frisera den på invandringssidan (ta nivåerna från Göran Perssons tid som SD tjatar om). Om inget etablerat parti vill ta i SD så får väl ett nyskapat parti göra det. De har inget att förlora.

  Men rätt folk och rätt marknadsföring skulle väl detta vara möjligt (tidsmässigt är det väl lite tight nu kanske).

  SvaraRadera
 6. Det är helt fantastiskt.

  Hur (och med vad) tänker man som S-ledare när man väljer att gå fram i valrörelsen tillsammans med MP?!

  Hur mycket närmare kan man komma walk over?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom går man ju i praktiken även fram med (V) eftersom man går till val på den budget som V har varit med och förhandlat fram.

   Radera
 7. PP borde väl kunna anlägga ett icke-moralistiskt perspektiv på invandringsfrågan genom att först besvara följande frågor::

  Välj ett av två alternativ:

  1.Fri invandring (med avskaffad välfärdstat och slopat bistånd som följd-inför nattväktarstat kort och gott -avskaffa Sverige)

  eller

  2.Begränsad invandring (bibehållen (mindre?) välfärdsstat och bistånd

  Om 1 väljs är det bara att tuta och köra! Men en viss argumentation krävs för att övertyga om att detta leder till den högsta lyckan. Det har ju aldrig hittills i världshistorien prövats!

  Om 2 väljs: beräkna optimal avvägning mellan hjälp på plats tillfälliga/permanenta uppehållstillstånd, regel/praxisöversyn på migrationsverket krav på egen- och välfärdsförsörjning vid anhöriginvandring (man gifter sig exempelvis) ålderstestning mm. Kvalifikationskrav vid arbetskraftsinvandring (eftersom lågproduktiva arbeten i allt högre utsträckning bortrationaliseras i och med automatisering)..

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.