2015-01-11

Döda satirikers sällskap


Som ett åskväder rensade han luften, Charlie Hebdos satirtecknare Bernard Holtrop.

Holtrop som överlevde för att han inte går på möten säger att han kräks på alla människor som nu säger sig vara Charlie Hebdos vänner – men som innan attentatet inte hade en aning om tidskriftens existens och gärning. Han tycker också det är skrattretande att människor som påven och drottning Elizabeth har visat sin sympati.

That's the spirit!

Charlie Hebdo är en tidning som vilar på vänstervärderingar men som slår åt alla håll, mot högt så väl som lågt. Och som kan skämta om allt. Här är en titt in på dess redaktion, för ett par år sedan...Videon kommer från New York Times, som även har en förklarande artikel här... »

Hårt, vasst och ofta medvetet osmakligt. Inte sällan arrogant. Väldigt franskt. Naturligtvis i yttrandefrihetens framkant, var annars?

Då är frågan: När kan man skämta om attacken mot Charlie Hebdo?

Nu, uppenbarligen. Bilden nedan dök upp i min mobil redan härom dagen. Jag antar att det är en photoshopad bild. Men med Gerard Depardieu kan man ju aldrig riktigt veta. Hur som helst är det en väldigt rolig bild, helt i Charlie Hebdos anda.

2 kommentarer:

  1. #jesuischablis ... en hashtag för micketrollet :)

    SvaraRadera
  2. Du gillar Depardieu. Han är på din sida men även det är du för dum i skallen för att ha uppfattat.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.