2015-01-12

Miljöpartiet i övervakningsfrågorna - feghet, principlöshet och arrogans


Nej, Miljöpartiet! Ni kan inte tiga er igenom det här. Ni måste ge svar!

Miljöpartiet sitter i regeringen och måste ta ansvar för dess beslut.

Regeringen har inga planer på att skrota datalagringen, trots att EU-domstolen säger att den strider mot de mänskliga rättigheterna. Ansvarig minister säger att den behövs.

Regeringen är pådrivande vad gäller att upprätta ett omfattande och närgånget register över våra flygresor i Europa.

Regeringen står bakom söndagens principöverenskommelse mellan EU:s inrikesministrar om att internetoperatörerna förväntas vara med och censurera internet.

Miljöpartiet, hallå! Ni sitter i regeringen. Ni är ansvariga för detta. Vad har ni att säga?


Vad säger Miljöpartiets gruppledare i riksdagen, Maria Färm? I åratal har hon profilerat MP som ett parti som kämpar för människors rätt till privatliv. I åratal har hon kritiserat makten när den vill övervaka och registrera folket. Var det bara tomma ord, valfläsk och lögner? I dag tiger hon som muren.


Vad säger Carl Schlyter? Han är ordförande för riksdagens EU-nämnd, som skall godkänna regeringens handlande i EU. Vad har han att säga om den överenskommelse som inrikesminister Ygeman satte sitt namn under i Paris i går? Vad tycker Schlyter om att hans parti ingår i en regering som pissar på allt som han själv och den gröna gruppen i EU-parlamentet kämpade för, när det gäller integritetsfrågorna?


Vad säger Max Andersson? Han sitter i Europaparlamentet, där han enligt egen utsago vill plocka upp Piratpartiets fallna mantel. Vad tycker han om att hans parti sitter med i en regering som är pådrivande i övervakningsfrågorna?

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) tiger som muren. IT-minister Mehmet Kaplan (MP) tycks fullständigt ignorera dessa frågor, för att istället flyga kors och tvärs över världen på skattebetalarnas bekostnad.

Detta är exakt vad vi varnade för innan valet: MP kommer att svika i övervakningsfrågorna. De väljer makten framför principerna och hedern.

Miljöpartiet måste svara. Det är deras förbannade plikt, eftersom de sitter i regeringen och därför är ansvariga för den politik som förs.

Och det duger inte att komma med svepande uttalanden. Vi vill ha besked om det som just nu pågår med Miljöpartiets stöd.

4 kommentarer:

 1. Det enda besked jag vill ha från Miljöpartiet är att de lämnar regeringen, inget annat är intressant!

  SvaraRadera
 2. Det är väl ingen nyhet att Miljöpartiet består av fifflande, hycklande lögnhalsar?

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är viktigt att ingrepp i integriteten ska vara proportionella. Det är fullt rimligt att man övervakar misstänkta brottslingar men det är helt orimligt att övervaka alla invånare. Massövervakning är ineffektivt, det tar resurser från annat polisarbete, och om den nya praxisen från förra året gäller kommer den inte heller godkännas av EU-domstolen.

  När det gäller PNR-förslaget så är jag emot det precis som resten av gröna gruppen. Den av miljöpartiets ledamöter som jobbar aktivt med att ta media om PNR är Bodil Ceballos, (som säkert också skulle uppskatta att få en så fin bild som ovan.)

  Nu hinner jag inte svara så mycket mer för jag ska skriva klart en artikel om att Sverige ska riva upp datalagringen.

  SvaraRadera
 4. Och i sak? MP sitter i en regering som gör tvärt om.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.