2015-01-12

Internetföretag dras in i War on Terror?


Nybloggat på HAX.5July.org:


I går möttes EU:s inrikesministrar, EU-kommissionen och USA:s justitieminister för att diskutera hur man skall fortsätta kriget mot terrorismen. I mötets slutdokument finns en del oroväckande skrivningar – som kan öppna för att göra internetoperatörerna ansvariga för att censurera visst innehåll.

5 kommentarer:

 1. Ygeman förnekade i SVT Agenda att det skulle bli nån svensk lagändring i fråga om internetövervakning. Vad det nu är värt.

  I övrigt lät Ygeman som ett eko av Bodström i fråga om PNR. Typ: Det här är data som redan finns. Nu ska vi bara använda det.

  Om ett sådant förslag går igenom i EU så utgår jag ifrån att man direkt kommer att anmäla till EU-domstolen såsom varande brott mot fördraget. Nu finns det ju faktiskt ett prejudikat som säger att intrång i privatlivet inte får ske urskillningslöst bara för att man jagar terrorister. Därmed bör man få en helt annan grund för att fördragspröva ett sådant direktiv eller en sådan förordning direkt när den kommer, vilket inte blev fallet med Datalagringsdirektivet.

  SvaraRadera
 2. För övrigt så åkte de franska terroristerna bil och var redan kända av franska polisen så det hela går förstås inte ihop alls.

  Som när man upprättade vägspärrar i Oskarshamn för att stoppa fågelinfluensan, fast tvärtom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att de förljugna och semi-totalitära skikten som frodas i Europa inte låter detta tillfälle förfaras...

   Nu ska man ge terroristerna vad de vill ha, mindre demokrati och yttrandefrihet.

   AQ - EU
   1 - 0

   Radera
 3. Vi får hoppas på Mona Hotline! Eller?

  Johan Westerholm är inte övertygad, Kräkklubbens återkomst:

  http://ledarsidorna.se/2015/01/krakklubbens-aterkomst/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg Mona på Agenda och jag förstår inte riktigt vad hon vill göra. Varje gång hon säger vad hon vill göra så tänker jag på han/hon som hela tiden säger att "nu på måndag ska jag börja äta nyttigt och träna mer, samtidigt som han/hon tar en pizza".

   Mona, detta är inte en lek, detta är faktiskt på allvar!

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.