2015-02-18

Sossesverige revisited


Sverige fick en rödgrön regering. På ett knappt halvår har man redan hunnit med att...

 • Föreslå rökförbud på uteserveringar
 • Ge gårdsförsäljningen av alkohol nådastöten
 • Ge en utredning direktiv om att förbjuda sexköp utomlands
 • Införa en feministisk utrikespolitik (vi är rädda för ryssen och låter Moskva diktera villkor för militärövningar där vi deltar)
 • Djupfrysa Sveriges relationer med Israel
 • Försena förbifart Stockholm – med enda resultat att hundratals miljoner av skattebetalarnas pengar slösats bort till ingen som helst nytta
 • Få oppositionen att avgå från sin roll som opposition

...för att bara nämna några saker.

Miljöpartiet har lagt sig platt vad gäller frågor som rör internets frihet och massövervakning. Och på sin kammare sitter utbildningsministern och ändrar i skolans historieböcker.

Detta kommer att bli fyra långa år.

4 kommentarer:

 1. Sverige och Finland har skapat en ömsesidig försvarsallians som i praktiken innebär att Sverige ska försvara Finland om landet blir angripet. Jag tror att det är där fokus ska ligga just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det har man inte gjort, man har arbetar med ett samarbete i fredstid helt utan garantier för hjälp om det blir krig. I och för sig bra, men det räcker inte hela vägen.

   Radera
 2. Den borgerliga alliansen i Stockholms läns landsting har låtit meddela att man inte har råd att driva Storstockholms lokaltrafik. Bolaget blöder och biljettpriserna ska höjas.

  Då är det ju himla bra att landstingsalliansen har bundit upp alla trängselskatteintäkter i decennier framöver på en motorvägstunnel på Ekerö. Tiotals miljarder kronor ska satsas på en väg där de flesta stockholmare INTE ska åka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trängselskatteintäkterna ska komma bilisterna till godo! Det är de som betalar, vill personer som åker lokaltrafik ha det bättre där får de betala själva!

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.