2015-03-15

Kulturministern slirar om fildelningKultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke slirade ordentligt på frågan om fildelning i SR Ekots lördagsintervju. (Ljudklipp ovan.)

Som minister i den rödgröna regeringen menar hon att fildelning är fel. Samtidigt säger sig hennes parti, Miljöpartiet, vilja legalisera privat fildelning av upphovsrättsskyddat material.

Uppenbarligen är detta ytterligare en fråga där MP sviker och sätter makten framför sina löften och principer. Vilket tycks vara normaltillståndet nu för tiden.

Dessutom låter det som om Bah Kuhnke inte alls är pigg på någon reformering av upphovsrätten – utan ställer sig bakom dagens omoderna och förstelnade modell. Vilket i så fall är ytterligare ett svek.

Expressen: Alice Bah Kuhnke går emot sitt eget parti »

Soundcloud »

1 kommentar:

  1. Att diskutera fildelningens vara eller icke vara har som sagt blivit passe - fildelningen är.

    Mycket intressantare att diskutera hur kreatörerna och artisteriet blir totalt rövknullade av upphovsrättsindustrin - speciellt idag då alla är kreatörer.

    Väntar med spänning på att debatten hinner dit. :)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.