2015-04-02

Äntligen, lite politisk aktivism


På onsdagen deltog jag i en politisk manifestation. En smoke in rörande gräset i Berlins Görlitzer Park.

På sätt och vis är allt gröningarnas fel. Här kommer nu ett försök till en extremt summarisk lektion i Berlin-politik.

Gröningarna vill inte ha en biltunnel... någonstans. Jag förstår inte vad de har emot biltunnlar. Men, nåväl – SPD och CDU vill väldigt gärna ha en tunnel. Så därför har Berlin nu en Großkoalion med SPD och CDU. Vilket lett till att CDU har fått tillsätta en mycket sträng och barsk lokal justiteminister, Innensenator Henkel.

I Berlin är det avkriminaliserat att ha 15 gram gräs. Men nu har senator Henkel fått för sig att i stora flummarparken – Görlitzer Park – skall man bara få ha ett gram gräs. På sin höjd. [edit] ...det råda nolltolerans.

Ni ser, allt är gröningarnas fel. Typ. Indirekt. Eller så.

Därav dagens smoke in. I protest. (Jag noterade att även Piratpartiet var representerat. Intressant nog sägs de gå någorlunda bra, nu igen, i de lokala opinionsmätningarna.)

Då jag vill se det goda hos alla människor skall det faktiskt anföras till senator Henkels fördel att till och med han tycks gå med på att folk har med sig lite gräs, för personligt bruk till parken. (Där sydöstra Berlins kvasiintellektuella brukar chilla.)

En annan positiv sak är att gröningarna och sossarna kört om CDU och nu ansökt hos tyska socialstyrelsen om att öppna en Coffe Shop i Görlitzer Park – som ett lagligt alternativ för dem som inte har med sig eget gräs att ha picnic på.

This is so not Sweden.

3 kommentarer:

 1. Det här får ju en att bara ge upp på mänskligheten (som vanligt).

  SvaraRadera
 2. Jag säger humm humm
  i Humlegården
  i skuggan under ett träd

  SvaraRadera
 3. Konstaterar att TPTB tydligen har forskat fram att allmän cannabisrökning ligger i deras intresse.

  Tack pirater för att ni kämpar för "rebelliska" saker som könsbyte och att flumma ner sig, på tillåten plats och med tillåten drog i tillåten mängd, naturligtvis! Ni är så duktiga och kommer säkert få medalj av IMF. Eller en liten gratisknatch som tack för hjälpen!

  Så kan vi alla sitta där och fånflina några timmar, fulla med statens gräs från statens coffeeshop, innan vi visslan ljuder och vi leds tillbaka till ekorrhjulet för att betala av våra ständigt ökande skulder.

  Det är att kämpa, det!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.