2015-05-29

Stöd Docklands återuppståndelse på Pride!


Docklands är tillbaka – som vagn i Stockholms Prideparad.

Docklands och dess föregångare, svartklubben Tritnaha var viktiga för den svenska frihetsscenen. Dans, kärlek och fest provocerade den repressiva staten att visa sitt sanna ansikte. Det blev något slags tipping point. Här etablerades en motståndsrörelse utifrån devisen leva och låta leva – som makthavarna aldrig kunde tåla eller tolerera.

Nu är Docklands tillfälligt tillbaka - i Stockholms Prideparad. Och ännu bättre – du kan bidra till evenemanget på Funded by Me.

Ge ditt bidrag här! »»»

Från FbM-sidan...
Som ett steg i Docklands pånyttfödelse kommer vi till Pride i form av ett rullande dansgolv: större, ambitiösare och bullrigare än paraden tidigare skådat. Ge ett bidrag och dansa med oss i paraden! 
Kärlek, tolerans och passion är tre nyckelord som beskriver och sammanfattar Docklands och technokulturen. Vackert barnslig och spontan kärlek till våra medmänniskor, tolerans för människors val av olika livsstilar och en glödande passion för att dansa till vår musik. När målet inte är att ragga utan att hänge sig i dansens virvlar då växer ett respektfullt beteende fram. Man kan bli personlig, öppen och kärleksfull utan oro och sidoblickar. 
Testosteron imponerar inte på oss. Frånvaron av våld är en del av technokulturen. Vi kramas istället för att slåss. 
Mest start på Prideparaden 2015 återföds Docklands. Vi vill åter visa upp det bästa ur vår kultur. Det gör vi under parollen som varit Docklands ledstjärna sedan starten den 2 september 1995: 
Docklands – For Happy Dancing People!
Ge ditt bidrag här! »»»

Varför på Pride? Naturligtvis...
"Docklands står för en värld där individen äger sin kropp, är fri i sin sexualitet och fri i sina uttrycksformer – att ha rätten att delta liksom rätten att avstå. Vi vill skapa en fristad där du får vara som du är, så länge du inte kränker andras lika rätt."

2 kommentarer:

 1. Skulle vara oerhört kul om det även fanns en prostitutionsvagn med samma motivering. För att kringgå lagarna skulle man kunna se till att betalningen gjordes i bitcoin.

  Ett tips till nästa års pride kanske...

  SvaraRadera
 2. Offtopic, men..

  https://www.dollarvigilante.com/blog/2015/05/29/breaking-ross-ulbricht-of-the-silk-road-sentenced-to-life-in-prison.html

  Hjälp till här
  http://freeross.org/

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.