2015-06-28

Almedalen? Tack, men nej tack!


Nu drar Almedalen igång. Man kan undra till vilken nytta.

Det är absolut inte fel med en fest. Inte ens för den härskande klassen. Men på skattebetalarnas bekostnad?

För det är en gigantisk ekumenisk politisk personalfest det handlar om. Kommunikativt är Almedalen en katastrof, utom för några få stora aktörer.

Ofta blir det parodiskt när ointressanta kommuner skall försöka profilera sig, särintressen skall försöka sno till sig mer av skattebetalarnas pengar och bakfulla journalister skall försöka upphöja evenemangets betydelse.

Om man vill kommunicera – då skall man nog inte göra det på den plats och vid den tid när konkurrensen är som mest överväldigande. Då bör man vänta till ett tillfälle när man i möjligaste mån kan få människors odelade uppmärksamhet.

Men det är – som sagt – inte kommunikation Almedalen handlar om. Kommunikativa mål är bara den ursäkt den tyckande klassen behöver för att få festa på andras bekostnad.

Så ni får trängas, betala överpris för halvkass mat, förnedra er i köerna till roséminglen och sola er i varandras glans utan mig. Ha en trevlig vecka. Det tänker i vart fall jag ha.

1 kommentar:

  1. OT: Det har varit dags länge men nu tycker man att eurokramarna och de som ledde Ja-kampanjen bör träda fram och be svenska folket om ursäkt. Det ser inte så bra ut i Euroland just nu.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.