2015-07-27

ISIS - ett problem som hade kunnat undvikas?PBS Frontline: Hur ett antal taktiska misstag i väst (främst i Vita Huset) kan ha skapat förutsättningar för ISIS att etablera sig och sitt terrorvälde.

Youtube » | PBS Frontline »

4 kommentarer:

 1. Misstag? Asen är ju allierade med ISIS. Vi har sett massor med gånger nu hur USA allierar sig med islamister. Och ISIS har fått massor av vapen och träning av USA, finansieras av USAs allierade Saudi, Qatar, med flera, beväpnas genom Turkiet (var kommer vapnen ifrån ursprungligen kan man fråga sig). ISIS soldater får dessutom sjukvård i Israel, en annan USA allierad. Och ledning och diplomatiska resurser från USAs högkvarter i Jordanien. Och vi såg ju hur USA blev alldeles till sig av upphetsning när det trodde att det kunde få en ursäkt att bomba bort Assadregimen och orsaka ytterligare några miljoner döda människor och massiv kaos och förstörelse. Och ursäkten var så ohyggligt otäck så det kan knappast beskrivas, läs Mother Agnes report. Misstag? Dumheter.

  SvaraRadera
 2. http://www.svd.se/usa-forsvarar-turkiets-anfall-mot-pkk

  SvaraRadera
  Svar
  1. SvD, ägd av bankerna i USA. Samma intressen som driver USAs utrikespolitik.

   Radera
 3. Mohammed Omar skriver angående situationen i Mellanöstern; "Diktatorerna är hemska, men det är inte de som är huvudproblemet – det är befolkningarna."

  http://detgodasamhallet.com/2015/06/17/adam-cwejman-har-ratt-i-att-vi-hade-fel/

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.