2015-08-20

Det kom en opinionsmätning...Opinionsmätning: SD största parti med 25,2% »

Ja, vad säger man? Jag kan knappast påstå att jag är förvånad. Och jag kan väl i någon mening förstå varför folk går till SD, även om jag aldrig skulle göra det själv. De etablerade partierna får för övrigt skylla sig själva, så jävla illa som de har hanterat situationen.

Men att SD (om än bara enligt en opinionsmätning med tveksam metodik) är landets största parti är något jag finner djupt obehagligt. Det är ett auktoritärt parti med rötter i mörkret. Tanken på vilket Sverige de kan komma att skapa ger mig rysningar.

Detta kommer att bli intressant. Nu gäller det för det etablerade Sverige att komma ihåg att det är SD – inte deras väljare – som skall kritiseras. Vilket förmodligen kommer att misslyckas. (Detta lär för övrigt vara signalen vänstern behöver för att lägga i en högre växel som SD:s bästa valarbetare.)

Youtube »

27 kommentarer:

 1. Jag konstaterar som så många gånger förr, att de som våra politiker släpper in i landet nästan uteslutande kommer från länder kantade med våld och krig. Och det är inte länderna i sig själva som är våldsamma utan invånarna som bor där. Och dem låter vi ha fritt tillträde hit med följden att vi importerar deras våldsamma samhällsstruktur.

  Man blir inte demokrat för att man passerar en landsgräns.

  Det våld och den samhällsupplösning vi börjar se nu är bara början, det ska vi ha helt klart för oss. Vi är på god väg att knäcka hela samhällsapparaten med massinvandringen. Det ska bli intressant att se hur skolan reder ut de två terminer som ligger framför dem och hur vården ska räcka till för alla det kommande året med denna enorma brist på behörig personal. Ska sedan polisen prioritera att vakta asylboenden istället för att göra sitt jobb väntar fullkomlig anarki bakom hörnet.

  Kan det vara nye rikspolischefen som gjort denna infama prioritering?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad säger det om svenskar?

   Radera
  2. Säger väl ändå mest om våra politiker va?

   Radera
  3. @ Amnexis

   "det är inte länderna i sig själva som är våldsamma utan invånarna som bor där"

   "Man blir inte demokrat för att man passerar en landsgräns"

   Säger väl ändå mest om välfärdsstatskramande rasism, va?

   Libertarianen Stefan Molyneux om immigration och empati:

   https://www.youtube.com/watch?v=p1P44fZQOUI

   Radera
  4. Halsingen:

   Du borde läsa Mohammed Omars krönika om tillståndet i Mellanöstern. Du vet inte vad du pratar om.

   Radera
  5. Ops, glömde länken.

   http://detgodasamhallet.com/2015/06/17/adam-cwejman-har-ratt-i-att-vi-hade-fel/

   Varsågod.

   Radera
  6. @ Amnexis

   Du borde läsa:

   "En gammal historia handlar om en man som en söndag kommer ut från gudstjänsten och genast ger sig på en gammal judisk vän. Han ger honom några snytingar och juden frågar:

   - Varför slår du mig, vad har jag gjort?

   - Det var ni judar som dödade Jesus! skriker den arge mannen.

   - Men det var ju för 2000 år sen! säger juden förtvivlat.

   - Ja, men jag har nyss fått reda på det, svarar mannen.

   Historien har sin udd mot att utdöma kollektiva straff. Om någon från Ockelbo har slagit min kompis på käften så innebär det inte att jag kan puckla på vem som helst från denna gudsförgätna håla. Även om jag vet att den logiken fanns när jag växte upp (i en grannby till Ockelbo, eller Äckelbo som vi vanligtvis sade). Eller att jag kan göra dagens tyskar ansvarig för Hitlers gärningar. Eller ta för givet att alla från Knutby dricker kaffe med Jesus svärmor."

   http://www.ljunggren.com/?p=1154

   Gammal kollektivistisk rasism. Du vet inte vad du pratar om. ;-)

   Radera
  7. Din historia handlar om någon som dömer folk efter en händelser som inträffade för 2000år sedan. Mohammed Omars krönika pekar på en kultur som existerar IDAG, en realitet, och är en direkt orsak till att hela Mellanöstern står i brand, till följd att folk med den aggressiva kultur som finns i MENA kommer till Sverige (eller står Halsingen vid gränsen och drar sitt trollspö som gör alla till fredliga demokrater över folk?). Du läste inte ens artikeln att döma av ditt dassiga svar.

   Bättre kan du.

   Radera
 2. Som liberal (libertarian) ser jag inget bättre alternativ än SD just nu bland de stora partierna. Jag tror inte på att invandringen kommer att besegra välfärdsstatens ambitioner och leda till ett liberalare samhälle. Invandringen så som den utvecklat sig är ett ekonomiskt och demografiskt problem som de övriga partierna står svarslösa inför. Hade det funnits ett etablerat parti som hade accepterat och krävt självförsörjande invandring så hade det säkert räckt som lösning men ett sådant parti finns inte och då får man välja bland de partier som finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättelibertarianskt att hellre strypa rörligheten över statsgränsen än att liberalisera Sverige...

   Radera
  2. Då är du varken liberal eller libertarian. Sorry.

   Radera
 3. Det är nog på sin plats att citera Vaclav Klaus:

  "The authors of the concept of European integration managed to short circuit the minds of the people, making a link between Hitler's aggressive nationalism (nationalism of a totally negative type) and the traditional nation state, calling into question the existence of nation states in general. Of the many fatal mistakes and lies that have always underpinned the evolution of the EU, this is one of the worst."

  Du sprider samma propaganda, ack så fel du har!!!

  SvaraRadera
 4. Det gick ganska snabbt, från den ena extremen till den andra, först socialism i ett halvsekel, och nu...? Vem vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD beskriver sig själva som socialister när det gäller välfärdsstaten, konservativa i sociala frågor och nationalister i fråga om globalisering/frihandel och invandring.

   Och identifierar sig själva som "socialdemokratin för 60 år sedan".

   Vad är den andra extremen du talar om? ;-)

   Radera
 5. "Tanken på vilket Sverige de kan komma att skapa ger mig rysningar."
  Japp. Problemet är bara att jag ser med egna ögon vilket Sverige DÖ-skallarna skapar och det ger mig lika mycket rysningar.

  SvaraRadera
 6. "Det är ett auktoritärt parti med rötter i mörkret."

  Tjavars, det var miljöpartiet också när det bildades av avfällingar från tok-vänstern (de var alltså så tokiga att de inte ens platsade i VpK eller KPMLR på den tiden). Titta på miljöpartiet i dag. SD kanske har en plats i den Svenska politiken trots allt, den dagen de blivit 'rumsrena'.

  Jag väntar fortfarande på att MP skall bli det, jag återkommer om detta när vi vet hur lång tid det tar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mp grundades av folkpartister och skogsmullar.

   Radera
  2. Per Gahrton må ha varit folkpartist, men karln har aldrig haft i partiet att göra, Joachim Israel, Ragnhild Pohanka och Roland von Malmborg med flera visar var partiet faktiskt står för bakgrund...

   Skogsmullar, är det den grön-militanta delen av AFA?

   Radera
 7. "Det är ett auktoritärt parti med rötter i mörkret."

  Tramsigt pk-flum. Bättre kan du HAX.

  När jag läser SD's partiprogram ser jag socialdemokrati från 60-talet. (vilket iofs är djupt obehagligt) Vart är mörkret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD:s ideologiska husgud är Rudolf Kjellén som uppfann begreppen geopolitik (med idén om "staten som en livsform" och därför i behov av Lebensraum/levnadsrum) liksom folkhem och nationalsocialism, och som inspirerade Hitler.

   http://www.historisktidskrift.se/fulltext/2002-3/pdf/HT_2002-3_445-464_dahlqvist.pdf

   De hyllar kungar och fältherrar (som Karl X Gustav och Magnus Stenbock) vilka utvidgade Sveriges gränser, och förhärligar etniska folkmord i "national"-statens strävan efter landvinningar.

   Partiet uppstod ur Bevara Sverige Svenskt och den aggressiva vit makt-rörelsen:

   http://www.metro.se/nyheter/lattare-fa-valjare-med-slips-an-med-armbindel/Objjih!44576/

   Radera
 8. "De etablerade partierna får för övrigt skylla sig själva"

  Siffrorna för dessa kommer sannolikt att minska då det Hoenekerska bananteoremet råder inom det politiska/mediala etablissemanget. "Importera fler bananer till Jul så kommer folket att ha förtroende och tillit åt vårt system.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och siffrorna för SD kommer sannolikt att öka då Volkhem-teoremet råder inom det storsvenskt chauvinistiska etablissemanget:

   "fosterlandskärlek/statsnationalism skall inpräntas redan hos dagisbarn, och fler 'hjältestatyer av kungar' som hyllar de erövrare provinsernas historiska förtryckare och förstörare skall resas på städernas torg, så kommer folket ha förtroende och tillit åt vårt system".

   http://www.sydsvenskan.se/sverige/sverigedemokraterna-i-politikens-finrum/

   Radera
  2. Oj, en länk från Sydsvenskan. En tidning som institutionaliserat halmgubbebyggandet mot SD. Var ju endast en massa tyckande med en tydlig bias mot SD. Jag hittade ingen konkret kritik av vikt värd att bemöta i den artikeln.

   Bättre kan du.

   Radera
 9. http://www.dn.se/debatt/daliga-undersokningar-ger-uppseendevackande-resultat/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stunder då Yougovs mätningar går bra att använda, och stunder där Yougov inte går bra att använda:

   https://pbs.twimg.com/media/CM24DQcVEAM4dHr.jpg

   :)

   Radera
 10. Vilken ska vi använda? Den ni orkestrerat eller Sifos?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gick bra att använda Yougov när de visade att FI skulle komma in i riksdagen, när "V gick starkt framåt", inte ett ord om "orkestrerade" mätmetoder.

   Men när Yougov visade bra resultat för SD så är det "fel på mätmetoden"...

   SD fick väl rekord igen i Sifos mätning? Dessutom var Yougov ett av två (Sentio) institut som låg närmast SDs valresultat 2014.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.