2015-10-10

Har Alliansen tillräckligt mycket vinnarskalle?


Decemberöverenskommelsen har fallit och det finns plötsligt dynamik i svensk politik igen.

Frågan är dock om Allianspartierna har tillräckligt mycket vinnarskalle för att göra något av situationen. Det vi sett hitintills är mest vag ängslighet. Kanske är det så det blir efter avideologiseringen av de borgerliga partierna. Man måste liksom veta vad man vill och varför det är viktigt.

Detta är ingen nyhet. Under förra mandatperioden imponerade Allianspartierna knappast. I de stora frågor som måste hanteras – som arbetsmarknad och bostäder – gjorde man väldigt lite, om ens något. Istället administrerade man en i allt väsentligt socialdemokratisk politik.

Så vad händer nu?

Kommer Alliansen att försöka fälla regeringen? Eller är man inte redo att ta ansvar? Vill man kanske inte, med tanke på den flyktingkris som Sverige står inför? Vad vinner, undfallenhet eller en vilja att rädda landet från sossarna?

På något sätt känns det som om de borgerliga partierna inte är tillräckligt hungriga.

3 kommentarer:

 1. Tycker du att snärtan till vänster på bild ger det minsta intryck, särskilt dagen efter att ha så mycket vinnarskalle i sig?
  Ärligt talat vet jag inte vem som är bäst och mest lämpad för att sköta jobbet på bäst fungerande sätt idag, och frågan är om dom själva vet?

  SvaraRadera
 2. Och vad tänker du dig att alliansen skall göra om de fäller regeringen? Regera med SD?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Under strikta former erbjuda SD att stödja en borgerlig regering och en borgerlig budget. Utan några som helst löften om något. (Fast det kan paketeras på ett mer säljande sätt.) Trust me. They will.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.