2015-12-03

En irriterande förändring


En gång i tiden byggde jag fast mig i Googles Blogger-plattform. (Som är enkel och smidig att använda, skall sägas.) Så småningom upptäckte jag dock att det innebär att jag själv inte har den kontroll över sidan som jag skulle vilja ha.

Men det var så dags. I dag är det svårt att byta till någon annan plattform, eftersom det verkar som jag har väldigt många läsare som följer denna blogg via RSS. Att få folk att byta feed är ett nästintill hopplöst projekt.

Och på tal om RSS verkar det som om Blogger nu har stängt sin RSS-gadget. Jag antar att det har med upphovsrätt att göra. Mediebolagen brukar ju resonera en smula bakvänt på den punkten.

Så RSS-feeden till svenska och utländska medias nyheter, i bloggens vänsterspalt är döda. Och det verkar inte finnas något att göra åt saken.

Vilket är en smula tråkigt, eftersom jag tyckte att det var praktiskt med ett någorlunda heltäckande nyhetsflöde på ett ställe. (Å andra sidan tyngde alla feeds förmodligen ner sidan.)

Om inget förändras väldigt snart kommer jag därför att ta bort hela vänsterspalten med alla döda feeds från bloggen. [Edit: Done.]

Den som vill ha alla nyheter på ett ställe får gå till Bubb.la istället. »

3 kommentarer:

 1. Hej.

  Tråkigt att höra. Jag värdesätter högt alla möjligheter till att få information från flera olika källor, gärna med olika politisk infallsvinkel. Annars blir man lätt som Polyfemos.

  Anekdot relaterad bubb.la: en kollega såg att jag använde den på en rast, och jag har därefter fått ett rykte om mig som socialkonservativ potentiell Sd-anhängare. Säger mer om den svenska skolan som arbetsplats än om mig, hoppas jag.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Kan du inte bara lägga upp bloggen på en ny plattform och framöver passivt fortsätta att uppdatera den här gamla?

  SvaraRadera
 3. tyvärr så är bubb.la ett enda oöverskådligt kaos

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.