2015-12-16

Var går massövervakningens gräns?


Nybloggat på HAX.5July.org:


Vi får bara mer och mer massövervakning. Och förr eller senare kommer vi till en punkt där demokratin som sådan hotas av samma människor som säger sig vilja skydda den.

2 kommentarer:

  1. Märkligt ändå hur rätt ute "1984" var och hur snabbt rättigheterna i verkligheten eroderats. Listan med åtalbara tankebrott växer stadigt. Vänstern har heller inget problem med detta eftersom de gärna ser statliga möjligheter att forma den nya människan; allt enligt devisen det privata är politiskt...

    SvaraRadera
  2. I Kina ser det ut som planen är att låta befolkningen kontrollera varandra. Detta genom deras nya sociala nätverk "Sesame", där man kommer få poäng för att göra saker som staten tycker är bra och bli av med poäng om du gör saker som staten ogillar. Du tappar dessutom poäng om du är vän med personer med låga poäng. På detta vis hoppas man att folk genom "kamratuppfostran" ser till att folket hålls på mattan.

    Videobloggen Extra Credits har gjort en bra video om det här: https://www.youtube.com/watch?v=lHcTKWiZ8sI

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.