2016-02-19

Nu vill regeringen koppla greppet om delningsekonomin


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:

Vem skall bestämma över delningsekonomin?
Marknaden eller politikerna? »

Regeringen har tillsatt en utredning om delningsekonomin. Vilket ger mig onda aningar. Kan politikerna göra något annat än att döda fritt entreprenörskap, frivilligt samarbete, spontanitet och utveckling?

Vad kan möjligen gå fel?

2 kommentarer:

  1. Delningsekonomin och i synnerhet skattefrågan är problematisk för politikerna. Frågor kring inkomstskatt, arbetsgivaravgifter och moms kommer sannolikt inte att beröras tillräckligt grundligt av regeringens nya utredare. Vad vi kan förvänta oss senare är en ny utredning för att belysa just dessa effekter.

    SvaraRadera
  2. Frågan är nog egentligen nära sammankopplad med övervakningsfrågan. När regleringarna väl kommer, hur ska kontrollen utföras jo genom den ständigt växande övervakningsapparaten.. Så får vi mer politik styrning och ineffektivitet och ofrihet istället för effektivitet och frihet. Allt för att den politiska makten utgör en födkrok åt hela batteriet av inkompetenta (med nödvändighet) och improduktiva byråkrater..

    SvaraRadera

Kommentarer skall vara sakliga och hålla god ton. De skall föra diskussionen framåt - och får gärna vara intressanta, underhållande och intelligenta. Se det som en insändarsida: Kvalitet ökar chansen att kommentarer publiceras.