2016-04-16

"Skatt är den sanna girigheten"


DN har en text av Lena Andersson som jag verkligen vill rekommendera. Några nedslag...

I stället tänker vi att mer statligt tvång behövs och helst planekonomi för att människorna ska sluta med otyget att betrakta intjänade pengar som sina snarare än andras.  (...)
Det är alltså akten att inte dela med sig som anses förkastlig. Så fort man samlat ihop något ska man dela med sig, annars är man girig. Sådan är vår konsensus. Alla pengar tillhör egentligen alla, resten är omoral. Man kan fråga sig på vilka grunder den ståndpunkten blivit självklar.

Lena Andersson: Skatt är den sanna girigheten »

8 kommentarer:

 1. Sverige är en skattefarm med mänsklig boskap. Att den indoktrinerade skatteboskapen slåss om smulorna från överherrarnas bord i Stockholm är patetiskt.

  https://m.youtube.com/watch?v=Xbp6umQT58A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folket slåss inte om smulorna från politikerna, vi slåss tillsammans med politikerna för att gemensamma lagar ska gälla alla. Denna lag utgår från att skatterna ska in för såväl multinationella företag som byggarbetare.

   Parasiterna är INTE majoriteten av befolkningen, parasiterna är de som verkar i Sverige enbart när solen skiner för att nästa dag flytta till skatteparadiset.

   Om du tycker att gemensamt ägande och bestämmande över rimliga löner är slavdrivande bör du inte kunna finna någon skrämmande film som tillräckligt väl beskriver alternativet. Det finns en historia bakom rådande politik. Hade du haft råd att köpa produkterna din arbetsplats producerar när du sparar pengar till vinstintresset hos helprivatiserade skolor och sjukhus? Är du en av de få som hade haft det bättre innan allomfattande rösträtt och socialdemokratins maktfördelning?

   Det var inte amerikanska södern som kollektivt beslutade om, och nyttjade, slaveriet - det var de rikaste farmägarna. Det är inte demokrati som råder i länder med tvångsarbete, det är diktatorn och hans styrelsebord.

   Om folkets lag bestämmer att jag ska betala när du tvättar mitt fönster utan min vilja då antingen betalar jag, flyttar eller är en kriminell parasit med rent fönster.

   Radera
  2. Om dem som tycker och andas de åsikter som DU ger utryck för här skriver Lena Andersson på ett annat ställe... citat: "... Finner man det demokratiska självägandets samhälle förfärligt står alltid möjligheten till buds att inom det bilda en sammanslutning där alla kamrater frivilligt arbetar för varandra och delar lika på allt, och där kollektivet bestämmer vilka behov de enskilda ska fylla och kommenderar i enlighet.

   Ingen majoritet ska väl kunna hindra sådan självuppoffrande strävan..."

   http://www.dn.se/ledare/kolumner/lena-andersson-votering-begard-verkstall/

   Radera
 2. För att ta det i termer som du är mer okej med:
  All mark i Sverige ägs av ett företag som alla medborgare är delägare i, som heter staten. Skatt är hyra. Att inte betala skatt/hyra är ett kontraktsbrott. Snubben i ekan lever på utdelning av sitt delägande i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så jag äger alltså inte mitt hus och egendom, utan det gör överherrarna i Stockholm?

   Hur skiljer det sig då från en hyresavgift till feodalherren?

   När skrev jag under på det kontraktet?

   https://www.libertyclassroom.com/you-signed-a-social-contract/

   Radera
 3. Att inte betala skatt är att ta en springnota från de kostnader som samhället har haft, och har för dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Knapsu

   Så om jag tvättade din bil utan din tillåtelse, skulle du vara skyldig mig pengar?

   Radera
 4. Rikets lag är det sociala kontraktet du skrivit under. Majoriteten vill ha en gemensam välfärd.

  Att skatterna är för höga beror på stölderna som skatteflykt innebär. Må det vara i form av gömda tillgångar utomlands, offentligt anställda som inte gör sitt jobb, svartjobb eller bidragsfusk. Historiskt har de största svindlare lättare sluppit undan och kunnat rikta fokus på de många mindre fuskarna.

  Du blev trollad. Faktum att du inte kan läsa mellan raderna i Lena Anderssons text är underhållande trots åsikterna den gav dig luft att yttra.

  Angående majoritetens nuvarande ideologi... Välfärden förlöser dig, utbildar dig till ett yrke du själv kan välja och botar dig från krämpor. Skatt till bidrag är din försäkring för trygghet och värdighet när stressen knäcker och arbetsgivaren flyttar utomlands. Även din mor täcktes av denna försäkring. Hur många hade haft sina goda förutsättningarna utan tryggheten som socialdemokratin skänker och har skänt tidigare generationer.

  Låt säga att vi verkligen besitter övertron på oss själva och risktagandet att slopa välfärden. De helprivata företagen du köper sjukvård ifrån kommer inte nå kostnadseffektiviteten ett nationellt sammarbete har. I alla fall inte förrän ett företag belånar sig för reklam och prispressning, skapar monopol och sedan justerar inkoster efter återbetalning. Råkar du då vara delägare i rätt företag för att kunna påverka i "framgångssagan" och få tillbaka överpriser i form av aktieutdelning?

  Liberalismen ligger i samma säng som socialdarwinismen. När lika bara möter lika och de starkaste skummat i toppen av bägaren tillräckligt länge härskar grädden rätt fort...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.