2016-05-30

Folket inte imponerat av partiledarna


I samband med gårdagens partiledardebatt i SVT mätte Demoskop partiledarnas betyg via en panel bestående av 1.098 personer. Här är resultatet, på en femgradig skala...

 • Jimmie Åkesson, SD: 3,23
 • Anna Kinberg Batra, M: 3,03
 • Jan Björklund, L: 3,00
 • Annie Lööf, C: 2,91
 • Ebba Busch Thor, KD: 2,78
 • Jonas Sjöstedt, V: 2,71
 • Stefan Löfven, S: 2,64
 • Isabella Lövin, MP: 2,52

Åkessons position är naturligtvis tacksam. Det räcker med att låta de två blocken käbbla och sedan fokusera på att få ut ett väl paketerat, kort och koncist budskap. (Att han slipper grotta ner sig i jobbiga sak- och detaljfrågor hänger samman med att de övriga partiernas sätt att hantera SD. Som oberörbara kan de sväva ovanför mycket av den tråkiga vardagspolitiken.)

Det intressanta är att vänsterblocket fick de lägsta siffrorna, då speciellt regeringspartierna och att MP:s nya språkrör fick sämst betyg av dem alla.

Av betygen ovan kan man dra slutsatsen att det i dag inte finns någon partiledare som förmår att entusiasmera massorna.

Vilket inte är så konstigt. Alla ägnade sig åt att rycka varandra i skägget. Ingen talade till folket, pekade framåt eller ingav minsta gnutta hopp om en bättre morgondag.

1 kommentar:

 1. Intressant resultat.

  Såg inte debatten, men det är helt klart att Alliansen bara försöker verka aktiva, men när man inte längre röstar på de förslag som man lägger, vad har man då för politick vilja?
  Tror att en av de framtida kombinationerna i Sverige, om vi inte blir ett kalifat, kommer att vara en koalition mellan SD och KD.
  Men då måste KD bli kvitt sådana kommunalråd som man har i Nacka, som inte vill förstå att innevånarna inte vill ha asylhem inpå knutarna.
  Tacka fasiken för det, det innebär att villan faller till halva värdet, och från tillgång så blir nu villan en belastning som de flesta svenskar aldrig kan hämta sig från (7 MSEK före inflyttning, 3,5 efter, 75% belåning ger en skuld på 1,75MSEK. Kul när banken ser värdet sjunka, och vill ha en inbetalning på 2,3MSEK för att komma till 85% av det nya marknadsvärdet med asylgrannar).
  Annars rätt låga poäng, men det ju hänga ihop med att man röstar både på personen, och vad han står för. Då kan ju SD råka ut för en del taktikröstande.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.