2016-06-27

Brexit: Europaparlamentet pekar finger


I Bryssel jobbar Europaparlamentet på en resolution om Brexit. Tydligen vill man att utträdesprocessen skall starta så snart som möjligt. Vilket bara är grälsjukt och dumt.

Samtidigt står David Cameron i brittiska parlamentet och upprepar att det inte blir några utträdesförhandlingar förrän en ny premiärminister (och en ny regering) är på plats. Han konstaterar att innan någon kan göra något över huvud taget måste Storbritannien först bestämma vilken relation man vill ha med EU. Vilket känns som ett rimligt förhållningssätt.

Det är som vanligt. Europaparlamentet är trigger happy och stressar sig in i en position som sedan – när alla kort ligger på bordet – kan vara både fel och svår att backa från.

Dessutom har Europaparlamentet formellt sett noll att säga till om i processen än så länge. Allt man kan åstadkomma är att skapa dålig stämning. (Vilket förvisso är ett stort nöje för många av dess ledamöter.)

Lämna britterna i fred att reda ut sina egna problem ett tag. Och vill Europaparlamentet göra något, då kanske det istället bör fundera på hur EU kan reformeras. Men det kommer ju knappast att ske.

3 kommentarer:

 1. JAg kan inte hålla med om att det är ngt som helst fel med att man vill att utträdesprocessen skall börja så snabbt som möjligt. Det är snarare ansvarsfullt. Om man väntat så skulle man anklagats för att förhala och försvåra och genom att försöka få igång processen så snabbt som möjligt så minskar man tiden som alla lever i osäkerhet. Ang Cammersons uttalande så känns det som att sätta vagnen före hästen. För det borde F-N storbritanien funderat på INNAN de röstade för att lämna EU. Så snälla sluta låta din motvila mot EU färga dina åsikter så att vad de änn gör så är det fel.

  SvaraRadera
 2. Det finns ingen anledning att vänta. Camerons tal var mycket bra förutom den detaljen att de skulle vänta till i oktober. Det låter som om EU-vännerna vill hitta något kryphål så att det inte blir någon brexit.
  Näe, sätt igång nu säger jag. Som om det skulle ha någon betydelse.

  SvaraRadera
 3. Nja Hax.
  Varför ska man putta Britterna sakta fram tills dom kommer fram till nåt vi önskar att dom vill(e) istället...När dom redan sagt vad dom vill!!?

  Dom har hur tydligt som helst sagt att det värsta dom vet är EU o att dom vill bort från det.

  Så naturligtvis, om nån idiot säger att han inte vill vara din/min vän så kommer jag faan så fort att se till att vi inte är vänner.
  Att flukta ner det så sakta man överhuvudtaget kan för att "Lämna britterna i fred att reda ut sina egna problem ett tag" är hur korkat som helst!

  Dom vill inte sammarbeta med resten av EU kort.
  Så varför ska VI, (VI i ordet betyder ju oss i Sverige o andra Eu-länder), behöva vänta på att de ska hosta ur sig nåt annat som innebär att vi ska gå med på nåt som Storbrittanien ska ha men inte vi??

  Du är tyvärr ute o cyklar jättelångt nu Henrik...Ärligt. (Börjar bli lite orolig då du börjar cykla åt olika olika håll dom senaste åren då du ALLTID anser dig veta allt)...tyvärr.

  Du o jag är ganska lika, men du kommer ibland till skrämmande förklaringar på frågor som är enklare än du gör dom.

  Ha det
  Jan

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.