2016-10-06

Barnvagnshelvetet


Jag har inget emot att hjälpa folk att lyfta en barnvagn upp för  en trappa eller ombord på ett kollektivt färdmedel. I princip.

Men jag undviker det om jag kan. Skälet är att alla småbarnsföräldrar i alla länder bokstavligt talat beter sig bakvänt.

Enligt deras logik skall den som är överst lyfta i barnvagnens främre hjulaxel. Vilket leder till att den personen måste gå dubbelvikt, inte sällan med sina händer i fothöjd. Och den som går längst ner skall tydligen lyfta i barnvagnens handtag. Vilket leder till att den personen måste genomföra manövern med rakt uppsträckta armar, inte sällan på tå. Sådant går lätt över styr.

Bakvänt, sa Bull.

Detta handlar inte bara om bekvämlighet, utan även om barnens säkerhet och om allt löst tingeltangel i vagnen som riskerar att åka ur om den inte hålls helt horisontellt.

(Speciellt illa är det när det gäller de gamla spårvagnarna i Bryssel, vars trappor är synnerligen smala, väldigt branta och där golvplanet ligger någon meter upp i luften. Men fenomenet tycks, som sagt, vara gränslöst.)

Sluta. Tänk. Vänd på ekipaget. Då skall ni se att resten av mänskligheten blir betydligt mer hjälpsam.

I rest my case.

6 kommentarer:

 1. då ska man bara lyckas vända på barnvagnen väl inne i bussen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som är överst viker då något åt sidan och kör sedan in vagnen "framåt" på därför avsedd plats.

   Radera
  2. Gör man rätt när man lyfter på står den vänd åt rätt häll när den ska av också. /En som var barnvagnspappa när det var högt insteg också i svenska bussar

   Radera
 2. Oavsett vad för sorts vagn/kärra/liknande du har eller om du får hjälp eller inte så vill du backa uppför och köra framåt nerför för alla större kanter.

  Antingen är kanten eller väskan/kärran för liten för att det ska köra någon skillnad eller så är du ett riksmongo om du försöker köra uppför eller backa ner.

  Är det för trångt på tåget för att vända så ge fan i att vända. Du backar in, kör ut.


  SvaraRadera
 3. Åk taxi för i helvete. Resten av ditt liv.

  SvaraRadera
 4. Haha! :,D

  Jag tror att fallet ofta uppstår när föräldern är ovan och ska nedåt. Man tänker att man vill vara nedanför barnet om nåt skulle hända men har inte listat ut att man då borde byta sida.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.