2016-12-02

Borgerlighetens svek mot individen


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Är det så här det kommer att sluta, med att borgerligheten lämnar walk-over till socialister och auktoritära populister? Eller ännu värre – att de borgerliga partierna bli idé- och principlösa maktpartier som själva driver en agenda som de facto är socialistisk?"

2 kommentarer:

 1. Skatt är Stöld02 december, 2016 20:27

  "Socialister ser människor som grupper, som kollektiv. Den borgerligt sinnade ser människor som individer, som fria medborgare."

  Nä, borgare är också socialister. Sen finns det liberaler som vill projicera sine idéer på borgarna.

  Ju snabbare liberaler glömmer borgarna desto fortare kan ni gå vidare. Jämför med hustrun som blir slagen av sin man och som hoppas att denne ska bättra sig. Vi hade 8 år av borgerligt styre, det blev inte mer liberalt.

  Ja, apoteksmonopolet avskaffades och skatterna sänktes en aning, men det skulle lika gärna kunnat skett under Perssons tid. Lägger vi sen till sådant som hårdare straff för narkotikabrott, datalagring, FRA-lagen, höjd skatt på alkohol mm. så borde det vara uppenbart för alla att det inte finns något liberalt bland borgarna.

  De är socialdemokrater, av blå färg.

  Frigör er mentalt från dem, och gör som Sverigedemokraterna. Var i opposition mot båda sidorna. Därmed inte sagt att SD är några liberaler, de är sossar med minskad invadring på sin agenda.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.