2016-12-28

Det verkliga problemet...

15 kommentarer:

 1. Libertarianer har alltså inget emot att jihadister, Muslimska Brödraskapet etc. infiltrerar styrande institutioner och begår terrordåd i länder som Sverige?

  SvaraRadera
 2. "I en intervju för tidningen Brand nr 1/2005 beskriver Durrani Muslimska Brödraskapet som ”en entristisk organisation som går in i alla möjliga sammanhang”. Det är därför vi ser dess aktivister stundtals företräda Socialdemokraterna, och stundtals Moderaterna och Miljöpartiet. ”Ibland verkar det som socialdemokrater, ibland centerpartiet eller miljöpartiet, men delar en gemensam syn”, konstaterar Durrani. ”Men det är ändå så att man har samhällets islamisering som det stora målet.”

  https://detgodasamhallet.com/2016/12/28/sveriges-unga-muslimer-forlorar-miljonbidrag/

  Libertarianer anser alltså att vi inte ska frukta Muslimska Brödraskapet?

  SvaraRadera
 3. Människor skall ha frihet att bo var de vill.

  Gränsen för denna frihet går, liksom för all annan frihet, där någon kränker någon annans frihet, säkerhet eller egendom.

  Alla människor skall vara lika inför lagen och ha samma rättigheter inför det offentliga.

  Därför skall samhället naturligtvis mycket tydligt värna de större demokratiska värdena - mot alla som vill montera ner dem.

  SvaraRadera
 4. Citatet verkar ganska infantilt även för mig som inte är veteran inom libertarianismen.

  Vad definieras som "free country" om allt är privatägt?

  Utomstående människor lär ju kunna utgöra hot även mot en samling människor som är frihetliga i ett "free country". Andra människor blir ju inte rationella eller moraliska bara för att du är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det problemet har du väl med alla människor överallt.

   Radera
  2. Verkar inte som harry browne håller med dig.

   Radera
 5. Anses det att 'kränka min frihet eller egendom' när jag med avtvingade skattemedel är skyldig att försörja godtycklig arab som valt att bo i Sverige?

  Ganska viktig distinktion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är kränkande, eftersom du avtvingas skattemedel.

   Radera
 6. Radikal islam har visat sig vara högst problematisk, vissa kulturer är nog tyvärr inte speciellt kompatibla med andra kulturer.

  SvaraRadera
 7. @Amnexis mfl:

  Muslimer är inte problemet. Det finns många länder med en stor del av befolkningen muslmer, och där det inte begås terrorbrott (Malaysia, Singapore, Brunei, ...).

  Anledningen att vi har ett terrorproblem i Europa är att VI har startat krig. Svenska soldater var i Afghanistan och "stred" mot Talibanerna. Talibanerna var inget hot mot Sverige. Det var en "act of aggression" iaf om man ser det från deras synvinkel. Det enda terroristdådet som försökts i Sverige (av Abdulwahab) var en aktion mot just detta.

  Så nu har vi bäddat. Vi startade ett krig, så nu får vi ta konsekvenserna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag rekommenderar att du läser Kairodeklarationen och Amman-protokollet. Samt kanske också Kornen och haditherna. Återkom sedan.

   Radera
  2. Sen undrar jag hur stor del av migrationen till Sverige utgörs av muslimer från västindien?

   Radera
  3. Ursäkta, nu gick det lite för snabbt, asien ska det ju vara. Inte västindien.

   Radera
  4. Kan även läsa detta och sedan förklara varför vi ska tillåta Islam inom våra gränser.
   How Islam Creates Sociopaths

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.