2017-01-10

Övervaka de som bör övervakas – inte alla


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


Det ligger nära till hands att anta att massövervakningen inte alls handlar om att skydda folket från brottslighet och terrorism – utan om att skydda makteliten från folket.

6 kommentarer:

 1. Den intresserade kompletterar med Johan Westerholm - som ju är sosse tskf Hax.

  http://ledarsidorna.se/2017/01/krisen-i-polisen-det-ar-bara-att-gilla-laget/

  SvaraRadera
 2. Bra text! Eventuell med följande tillägg: 1. Misstanken bör vara välgrundad för övervakning 2. I de fall icke så är fallet bör skadestånd för all övervakning utgå 3.Material som framkommer vid övervakning skall endast kunna användas för åtal som är av sådan art att de i egen rätt skulle kunna föranleda övervakningen. /Nietzsche

  SvaraRadera
 3. Man kan ju också nämna kontrasten till hur makten hanterar information som allmänheten har rätt till om hur länder styrs. Ta tex Eliassons radering av email utan någon konsekvens eller hemlighållandet av "tsunamibanden".

  SvaraRadera
 4. Anonym10 januari, 2017 11:17
  Misstanken bör vara värdegrundad heter det väl?

  SvaraRadera
 5. Nej men Hax, nu är du ryssvänlig igen.
  Faktum är att allt som inte är DN är ryssvänligt så deleta bloggen omedelbart, din putinkramande disinfo farbror. Allt som alltså är konservativt, libertarianskt och inte socialliberalt är numera putin. Mvh, Säpo.

  http://nyheteridag.se/rikspolischef-eliasson-kopplar-in-sapo-ska-forhindra-stod-till-sd-i-valrorelsen/

  SvaraRadera
 6. Dessutom, det räcker inte med att sluta läsa nyheteridag. Ta det från hästens mun och kolla in den här listan på ryska intressen.

  http://eng.putin.kremlin.ru/interests
  För vems intressen är egentligen det här?
  PUTINS!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.