2017-02-14

Gör övervakningskameror oss verkligen säkrare?

Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Det kan komma att räcka med ett olyckligt utseende som ogillas av systemets algoritmer för att ständigt bli punktmarkerad av polisen."

5 kommentarer:

 1. Angående vad som myndigheter ska kunna eller inte... med tanke på allas fasa över att Donald Trump blev president kanske vi ska börja kalla det Trump-testet, dvs skulle du vilja att Trump hade tillgång till det här?

  Funkar nog bättre än gamla diktatorer som exempel iom att han faktiskt blivit vald i närtid i en demokrati.

  SvaraRadera
 2. Jag säger som Anders Ygeman : säkrare och säkrare - nåt måste jag ju ha att säga när det skjuts så förbannat.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Video, ergo sum.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 4. Utvecklingen är svår att förhindra då de tekniska lösningarna hela tiden förbättras, förminskas och förbilligas vilket så småningom leder till ett "var-och-en-sin-egen-övervakare".

  Sedan så är vi nog tämligen toleranta i verkliga livet. Vem känner någon som har vägrat åka till London på grund av alla de kameror som förekommer i de offentliga miljöerna därstädes?

  Övervakningen i det offentliga rummet är nog bara att tugga i sig och personligen störs jag knappast.

  Men mitt hem och mina kommunikationer förtjänar skydd från insyn.

  SvaraRadera
 5. Övervakning som skyddar oss mot individer som inte respekterar andra människors rättigheter -ja. Risken är dock stor att det som HAX påtalar kan leda till statens kontroll över individen och det vill inte ha. /Nietzsche

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.