2017-05-26

Ny dramaturgi inför brittiska valet efter Manchester-dådet?


Nu har det visat sig att även attentatsmannen i Manchester var känd av myndigheterna. Mer än så, man hade fått många och tydliga varningar om honom – som inte följts upp.

Länkar på det: The Independent » | Breitbart »

Detta pekar på ett grundläggande problem: Myndigheterna lägger sina resurser på att övervaka vanligt folk – men missar de verkliga terroristerna, trots att man egentligen har indikationer på vilka de kan vara.

För premiärminister Theresa May kan detta bli problematiskt. Oavsett hur tuff hon är – så var det under hennes pass som inrikesminister som den blivande Manchester-bombaren ignorerades.

Kombinerat med att Storbritannien nu går till val är detta blod i vattnet för media. Här finns ansvar att utkräva på högsta nivå. Dessutom har de konservativas försprång framför Labour redan sjunkit till ensiffriga tal.

Plötsligt blev den brittiska valrörelsen spännande.

1 kommentar:

  1. Lite väl spännande för min smak. Labour är vpk-kommunister, F!-feminister, och mp-islamister. De skulle sjabbla bort Brexit på fem minuter.

    Och de konservativa vill censurera internet och snåla både här och var.

    Bara dåliga alternativ.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.