2017-05-24

Terrorismens självspelande piano


Islamistisk terror håller på att bli vardagsmat. Vilket inte är att undra på.

Efter varje angrepp ökar misstänksamheten mot muslimer i allmänhet. Det är helt i linje med terroristernas taktik. Om fler muslimer i väst anser sig utpekade, illa behandlade och stigmatiserade – då ökar även förutsättningarna för att fler av dem blir förbannade på samhället och kanske radikaliseras.

Detta är en ond spiral där fundamentalistisk, militant islamism och främlingsfientlighet lever i symbios. Dessa krafter behöver varandra och förstärker varandra.

Samtidigt undrar naturligtvis folk vad staten tänker göra för att skydda oss. Folket representeras i detta sammanhang av media, som efter varje terrorangrepp sätter press på politikerna.

Våra politiker – som vill framstå som dugliga och som vill ha väljare – känner då att de måste komma med något som i vart fall ger intryck av handlingskraft.

De är pressade och allt de kan komma på är mer övervakning och inskränkta fri- och rättigheter. Vilket också ligger i terroristernas intresse, eftersom de ogillar vårt fria, öppna, liberala, demokratiska samhälle. Dels för att de ogillar den västerländska livsstilen. Dels för att framgångsrika demokratiska samhällen utgör ett hot mot deras eget teokratiska förtryck.

Åter uppstår något slags symbios. Denna gång med tillägget att mer övervakning och inskränkta fri- och rättigheter ligger i politikernas intresse. Det ger dem mer makt över folket. Terrorismen ger dem den ursäkt de behöver.

Jag gör inte anspråk på att sitta inne med något bra svar på vad man skall göra. Däremot tror jag att det är viktigt att vi inser att vi just nu bara gör saker och ting värre.

13 kommentarer:

 1. Tack då vet vi, ignoranta rasister gör så att anhängarna till en snabbväxande, expansiv, invasiv, intolerant och våldsbejakande ideologi blir våldsbenägna. Islam har inget med islamistisk terror att göra!
  http://thereligionofpeace.com

  Eller kan det kanske vara så att det är de som drar islamofob-kortet så fort islams överhöghet ifrågasätts, som omöjliggör sansade och konstruktiva förhållningssätt till världens snabbast växande religion?

  https://www.youtube.com/watch?v=kK7drwowVIA
  How Regressives on the Left made the Trump "Muslim Ban" Possible

  Vänsterns begeistring över islam, i strid mot arbetarrörelsens historik av upplysningsideal och religionsmotstånd, kommer sig f.ö. av deras gemensamma fetisch för totalitarism.
  Jämför exempelvis Marx' "The meaning of peace is the absence of opposition to socialism." med islams koncept om Dar al-Islam och Dar al-Harb.
  Nämnde jag att islam bokstavligen betyder "underkastelse"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är väl inget som hindrar att vi försöker hantera det här vuxet? Utan raskrig.

   Radera
  2. Vilken ras är islam , vilken ras är nazism , vilken ras är kommunism?

   Radera
  3. Islam är ingen ras. Kriget har redan börjat, vi befinner oss i Dar al-Harb. Vi kan göra kriget vinnbart, mindre utdraget och blodigt genom att sluta använda skattemedel för att finansiera islams invasionsstyrkor.

   Radera
  4. Vi kan göra det tydligt här i Sverige t.ex att vårt samhälle är sekulärt och all religiöst (utövande/klädsel/etc) är privat och får utföras där och inga krav med hänvisning på det kan ställas på det offentliga.

   Radera
  5. Religion är väl ingen ras!?

   Radera
  6. Problemet är tydligen kan vilken muslim som helst få spelet och begå dessa illdåd.

   Hur ofta hör vi inte att "nä, han var jättesnäll" eller "han drack öl med oss på puben" eller "nä, märkte inget särskilt med honom.

   Och en vecka senare så smäller det med den trevlige muslimen som upphovsman.

   Det enda som binder samtliga dessa individer samman är islam. Inget annat.

   Radera
  7. Anonym, sluta läsa svenska skräpmedia. Det är de som alltid skriver så här positivt om terroristerna. Utländska media ger en helt annan bild. Jämför här t.ex. skillnaden mellan SVT och The Telegraph: Länk till Twitter

   Radera
 2. http://www.gp.se/ledare/cwejman-religioner-förenas-i-förtryck-av-minoriteter-1.4299914

  SvaraRadera
 3. Uppmaning till alla se filmen "The red Pill"! Inget nytt men vad vänstern pysslar!

  SvaraRadera
 4. Hax positionerar sig någonstans melllan NMR och Arnstad.Med inslag av båda.

  SvaraRadera
 5. "Detta är en ond spiral där fundamentalistisk, militant islamism och främlingsfientlighet lever i symbios. Dessa krafter behöver varandra och förstärker varandra."

  Du har hittat en väldigt bekväm ursäkt för förnekelse och verklighetsflykt.

  Staten finansierar radikal islamism både här i Sverige och utomlands ( hamas ) . Terrorn som följer används som ursäkt för statens mål att maximera kontrollen över medborgaren.

  Symbiosen är mellan EU , Svenska staten och islamiska staten.

  Varför vill man annars tvinga på även trygga östeuropeiska länder massinvandringen när man samtidigt säger att den är en lönsam resurs? Dubbeltänk är norm nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska politiker lever i symbios med islamismen. Genom att förneka att problemen till stor del kan härledas till urkunden-Koranen: så fiskar man många röster. Tack vare islamismen kan man sedan veckla ut övervakningsstaten (för vanliga sekulära) medborgare....

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.