2017-08-09

Här får du något bättre att rösta på...


Härmed tillkännager jag min kandidatur till riksdagen – för Liberala Partiet.

Riksdagen behöver ett parti som har ett uppriktigt frihetligt perspektiv – som ifrågasätter, käftar emot och som betraktar svenska folket som vuxna människor.

Ett parti som sätter ner foten när utnämningspolitiken bygger på makt- och vänskapskorruption istället för kompetens.

Ett parti som står upp för medborgerliga fri- och rättigheter, kämpar för fri information och som försöker rulla tillbaka övervakningsstaten.

Ett parti som vill ha färre lagar, men mer ordning.

Ett parti som vill återföra makt från politiken och byråkratin till folket, civilsamhället och marknaden.

Ett parti som verkar för ett rimligt samhälle – där staten fokuserar på kärnverksamhet och sköter den på ett kompetent sätt.

Ett parti som tycker att staten i så stor utsträckning som möjligt skall lämna folk i fred.

Ett parti som tror på individen.


Liberala Partiet (även känt som Klassiskt Liberala Partiet) är ett litet parti som bara fick ett par tusen röster i förra valet.

Men om folk inte röstar för förändring – då kommer det att gå som det har gått. Då kommer vansinnet att fortsätta – och att eskalera. Och så vill vi ju inte ha det, eller hur?

Partiet (som till skillnad från andra inte lever på skattepengar) har en minimal organisation och inga direkta ekonomiska resurser.

Så om detta skall flyga – då bygger det på att enskilda engagerar sig, sprider information och hjälper till på de sätt de kan.

Det bygger på att internet sluter upp bakom ett parti som slåss för dess frihet.

Det bygger på att alla som fått nog av den härskande politiska klassens klåfingrighet och inkompetens tar sig samman och röstar på något annat än de traditionella partierna.

Enda sättet att ändra på något är genom handling.


Liberala Partiet har inte resurser att distribuera valsedlar till alla vallokaler – så det gäller att informera alla om det alternativa sättet att rösta: Ta en blank valsedel till riksdagen och skriv Klassiskt Liberala Partiet på den.

(På grund av f.d. Folkpartiets missvisande namnbyte till Liberalerna får Liberala Partiet tydligen inte ställa upp under sitt eget namn med mindre än prefixet »Klassiskt«.)


Ironiskt nog kommer jag att kandidera från fängelset – där jag skall sitta ett år för att ha ignorerat skattemyndigheten / staten. Partiet betraktar mig vänligt nog som politisk fånge. Och jag bör vara på fri fot igen någon månad innan riksdagsvalet. (Länk »)


Rösta för att återföra makt från överheten till individen – medan det fortfarande är möjligt!Liberala Partiets pressmeddelande »

Kontaktnummer för media: +49 (0)162-856 8667

Några relaterade bloggposter:
• Pragmatisk libertarianism? »
• En rimligare flykting- och migrationspolitik »

12 kommentarer:

 1. Bra! Försök få med Fredrik Segerfeldt, Mattias Svensson och Johan Norberg i KLP också, så kanske något händer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Ta med Johan Norberg och man garanterar att man blir mindre än NMR.

   Riktiga liberaler är nationalister - kosmopoliter, öppna gränser-drömmare och låt gå-anarkolibertatrianer har inget svar på den demografiska frågan, utan tror att MENA-kulturernas folk kommer att bli goda kosmopolitiska liberaler även de. Ett lika begåvat resonemang som vänsterns universalism.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
  2. Jag trodde alla som använde benämningen "MENA-kulturer" ansåg att människor söker sig till Sverige för att ta del av bidragsamhället?

   Liberala partiet vill inte att staten ska betala ut några bidrag.

   Radera
  3. @Rickard Det stora problemet är bidragsinvandringen - inte personer som pga intellektuell skärpa måste fly en dikatatur! Om man gör det olönsamt att migrera av enbart ekonomiska skäl så har vi kommit en bra bit på väg. En lösning skulle ev. kunna vara att avskaffa hela transferingssystemet och införa ovillkorlig medborgarlön (typ 5000kr/mån). Man avskaffar då också idiotier att alla ska ha samma standard-vi talar om överlevnad -inte trevnad. Sen sätter man en gräns att man måste ha varit självförsörjd medborgare i låt oss säga 15 år (eller annan empiriskt grundad siffra) innan man får ta del av den.

   Radera
 2. Gratulerer fra Liberalistene i Norge. Vi håper dette er startskuddet for en stor bølge for Liberala Partiet!

  SvaraRadera
 3. Min röst är given!

  SvaraRadera
 4. Vill minnas att de var tvungna att kalla sil klassiskt liberala partiet långt innan FP bytte namn

  SvaraRadera
 5. Hax , om du tror SD är blåbär vad är då dessa?

  SvaraRadera
 6. Åtala Wallenberg AB partiet är lite mer hardcore än detta . Vi vill åtala alla marionetter till W-ab sista 50 åren.

  Vi vill reformera valutasystemet till ett icke kreditbaserat utan ränta. Ta av W-ab makten över att skapa pengar och lägga det under riksbanken enligt Wörgl modellen / Silvio Gesell.

  SvaraRadera
 7. Kul! Hade inte tänkt rösta alls, men nu jävlar. Ha det bra i finkan så länge, Hax!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.