2018-11-06

Är C och L en rysk påverkansoperation, eller vad?

Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Inte för att jag tror att svenska folket kommer att resa sig i första taget. Men ironiskt nog tycks konflikträdsla vara en utmärkt grogrund för allvarliga samhällskonflikter."

3 kommentarer:

 1. Hej.

  Synpunkt: svenskar är inte konflikträdda. Svenskar är konfliktundvikande. Med det menar jag att svenskar gärna tar en konflikt om det är de som innehar maktpositionen. Ta din egen erfarenhet av 'rättsstaten' nyligen: skulle du säga att de myndigheter och personer som valde ut dig var konfliktundvikande eller konflikträdda?

  Svenska myndigheters personal tar gärna konflikter med undersåtarna, mindre gärna med domstolen, och på inga villkors vis med media - an undviker konflikten genom undfallenhet. En konflikträdd person hade inte vågat gå i konflikt med en person med mindre makt än den själv. Om någon förstår hur jag menar.

  Ang. C/L: tillskriv inte till ondska det som bättre förklaras med dumhet.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 2. Undrar om sossarna verkligen vågar chansa på ett extra-val. Det kom ju diverse rapporter som visade att läget i Sverige är mycket sämre än det framställdes före valet. T ex att Sveriges BNP-tillväxt per capita är bland de lägsta i EU och liknande.

  SvaraRadera
 3. Löfven är på Bommersvik för utbildning. Urverket måste dras upp och bandspelaren laddas.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.