2018-11-12

Vill vi ha ytterligare ett halvår av regeringskäbbel?


Äntligen är det dags för en skarp regerings-votering i riksdagen. Men tro inte att det kommer att lösa något, som korten ligger just nu. Allt man åstadkommer är att ta oss ett steg närmare ett extraval.

Men dit är det tre skarpa voteringar till, vilket lätt kan komma att dra ut på tiden fram till årsskiftet.

Sedan skall ett extraval hållas inom tre månader. Så säg någon gång framåt slutet av mars månad. Vilket möjligen kan bli lite bökigt, med tanke på att EU-valet skall hållas den 26 maj. Det blir i så fall två val på två månader.

Om vi vill hålla extravalet samtidigt som EU-valet - då kan den fjärde skarpa voteringen om vilken regering vi skall ha äga rum tidigast den 26 februari.

Tjafset om regeringsfrågan kan alltså komma att fortsätta i drygt ett halvår till. (För övrigt är det inte troligt att ett nyval kommer att ändra maktbalansen i riksdagen. Det kan lika gärna leda till ett än mer låst läge.)

Eller så river vi av ytterligare tre skarpa voteringar så snabbt det bara går - och kör en ny valrörelse i svinkalla februari. Till en uppskattad kostnad av 400 miljoner skattekronor, som skulle kunna användas bättre.

Vore det inte enklare att släppa fram en M+KD-regering?

Med en minoritetsregering kommer ju all verklig makt ändå att ligga hos riksdagen.

1 kommentar:

  1. Fattiga småpartier får det svårt mao.
    Är väl det C spelar på..

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.