2019-01-07

Regeringsfrågan: I väntan på... vadå?


Någonstans sägs det pågå någon form av regeringsförhandlingar mellan några politiska partier. Mer än så får allmänheten inte veta.

Visst, förhandlingar sker som regel bakom stängda dörrar. Men det vilar trots det något slags demokratiskt underskott över att svenska folket hålls i total ovisshet om vad som sker i regeringsfrågan.

Detta speciellt som de leds (i makligt tempo) av en talman som tidigare bland annat varit en av arkitekterna bakom Decemberöverenskommelsen. Det går inte att bortse från möjligheten att det är något liknande i görningen, igen.

Man behöver inte ens spekulera. Det är uppenbart att syftet är att gå runt - det förvisso problematiska - valresultatet.

Att något är i görningen märks inte minst på Centerpartiets krumbukter. Det är obegripligt hur någon kan tro att en S+MP-regering skulle vara bättre på att föra borgerlig politik än en M+KD-regering.

Vad gäller politik i sak, så sker... ingenting. Vilket är lite tråkigt - eftersom rådande maktvakuum vore ett gyllene tillfälle för S och M att göra upp om frågor som migrationen och energipolitiken. Här missar man en möjlighet att bli av med en del surdegar i frågor som annars kommer att vara blockerade under överskådlig framtid.

2 kommentarer:

  1. Håller med och instämmer.Behövs det SD-stöd för att bilda regering så ta då SD-stöd så vi får slut på den här sandlådan.Hur lite regering tål Sverigebilden?

    SvaraRadera
  2. Svensk politik har blivit rena signalpolitiken. Den viktigaste frågan i senaste riksdagsvalet var vilket parti som kunde ta avstånd från sd mest.
    Inga sakfrågor och ingen journalist ställer de viktiga frågorna. Till exempel, exakt vad är det som är så motbjudande med sd och hur skulle sd kunna ändra sig? Alternativt, vilket är sds pris för regeringsstöd? Ser själv sd som ett socialdemokratiskt parti som kapats av muf-are. Inget jag tänker rösta på, inget jag tänker ta avstånd från mer än alla partier. Har lättare att ta avstånd från mp och c.
    Kommer centerpartiet och folkpartiet stödja ytterligare 4 jävla år med Löfvén så blir enda alternativet till socialdemokratisk icke-politik att vänta tills m/kd/sd bildar ett block eller sd får mer än 50%. Är det verkligen de alternativ vi vill välja mellan? Med en m/kd-regering fanns i alla fall hoppet att få lite ändring på den nuvarande politiken och s kanske skulle reformera sig.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.