2019-01-16

Samtyckesregeringen


Så tycks vi alltså få ännu en S+MP-regering. Med stöd av mindre än en tredjedel av väljarna.

En rödgrön regering som lovar att på vissa områden driva mittenpartiernas politik. Med ett löfte om att hålla V borta från makten. Fast med ett hemligt avtal mellan S och V, som verkar gå ut på att inte driva borgerlig politik. Vilket är en ekvation som helt enkelt inte går ihop.

Allt uppbackat av V, som inte själva har mandat nog för att ens kunna begära misstroendevotering.

Dessutom - hela Maktapparaten stannar kvar i sossarnas händer. Detta trots partiets sämsta valresultat någonsin. Och trots att partiet visat att det inte är kompetent nog att hantera landets utmaningar.

Som om inte det räcker: MP - denna olycka i svensk politik - kvar i regeringen.

Allt detta i ett läge där vi faktiskt skulle kunna ha en borgerlig regering.

Cirkulera, här finns inget att se!

7 kommentarer:

 1. Det är en märklig tid vi lever i. Vi har å ena sidan ett kommunistiskt parti, som avser att släppa fram en regering, som kommer att föra en borgerlig politik och å andra sidan ett/flera borgerliga partier, som kommer att rösta emot en sådan regering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte märkligt alls. Det är bara de partier som saknar inflytande över regeringspolitiken som kommer att trycka på röd knapp. Precis som det brukar vara. Det har som vanligt inget med ideologi att göra.

   Radera
 2. Vi hade kunnat ha en borgerlig regering om vi hade haft borgerliga partier...

  SvaraRadera
 3. Den svenska högern är världens sämsta.

  SvaraRadera
 4. Med tanke på hur det gått under Löfvens första mandatperiod så blir det spännande att se om det är bostadsköerna, vårdköerna eller brödköerna eller migrationsköerna som kommer vara längst inför nästa riksdagsval.

  SvaraRadera
 5. Det finns inget skriftligt avtal mellan S och V. Sjöstedt tvingades nu i kväll medge att det bara rör sig om minnesanteckningar.

  SvaraRadera
 6. Något är fel på centern och folkpartiet. Förra mandatperioden gav de bort makten till socialdemokraterna (utan något i utbyte) och den här smandatperioden så får Löfven makten, trots en mycket stark riksdagsmajoritet som är emot honom.

  Mandatperioden innan styrde moderaterna, men de förde en utpräglad socialdemokratisk politik. Ja, Reinfeldt sa uttrycklien att han skulle matcha alla socialdemokraterna välfärdslöften.

  Det känns som att leva i DDR.

  Det finns ett antal partier som folk vet om att de kan rösta på, men oavsett, så är det alltid socialisterna som får makten. Det hela är ett spel för gallerierna för att hålla folket lugna.

  Om det nu är så att folkpartiet och centern verkligen sätter sådan vikt till 143 eller 144 mandat (egentligen 143 och 116 mandat), så skulle de väl välkomna ett extra val där de kan ändra på förhållandena?

  Hur man än vrider och vänder på det hela kan man inte komma från känslan från att det hela är uppgjort så socialisterna ska få styra.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.