2020-05-06

Miljöpartiets gigantiska tankevurpa


Varför finns Miljöpartiet?

För att ge medelklassen el-cykel-premier?

Eller för att rädda världen där det verkligen behövs och ger effekt?

Det blir det enda de förmår - symbolhandlingar. Inte sällan med oförutsedda och oönskade negativa konsekvenser. Som plastpåse-skatten och flygskatten. Vilka båda dessutom måste betalas av en redan hårt beskattad befolkning.

Låt mig uttrycka saken enkelt: Miljöpartiet gör fel saker.

Värst av allt är partiets envetna motstånd mot kärnkraften. Ny kärnkraft kan drivas med gammalt kärnavfall, kan inte explodera och det lilla avfall som blir kvar behöver bara lagras några hundra år istället för hundratusentals. Och den släpper inte ut någon koldioxid.

Hur kan det inte vara en bra idé?

Vi behöver långsiktigt stabila energilösningar som är miljövänliga och CO2-fria. Vi har en långsiktigt stabil energilösning som är miljövänlig och CO2-fri. Men vi väljer att inte använda den.

Hur tänker man då?

Och glöm inte bort hur skitig och miljöförstörande industrin kring de förnybara energikällorna är. Dess råvaror, som ofta utvinns under vidriga förhållanden. Mängder av miljöfarligt skrot när solfarmerna och vindkraftsparkerna nått sin livslängd, efter 15-20 år.

Inget av det där behöver tynga oss om vi väljer kärnkraft istället.

Får jag dessutom rikta er uppmärksamhet på att mänskligheten nu - speciellt just nu - är i behov av så stor stabilitet och långsiktig förutsägbarhet som möjligt. Vilket till exempel innebär att vi bör satsa på den nya kärnkraften. Energi skall inte behöva vara ett av våra problem i en turbulent tid.

Allt blockeras av ett parti på gränsen till att åka ur riksdagen, utan vars stöd Stefan Löfven inte kan regera. Utan Lövin, ingen Löfven.

Så att... i en riksdag där det finns en tyst majoritet för svensk kärnkraft - där går det av maktpolitiska hänsyn inte att satsa på kärnkraften. Trots att vi kommer att behöva den. Vilket både är ett praktiskt och ett demokratiskt problem.

Om man är för miljön och mot CO2 - då bör man väl i rimlighetens namn vara för kärnkraft? Men så fungerar det tydligen inte. Greta kanske vet.

Allt är Miljöpartiets fel.

De vill inte ens legalisera gräs. Vad är det för miljöparti?

2 kommentarer:

  1. Nja, att skylla allt på miljöpartiet är lite enögt. Såssarna är internt så kluvna kring frågan (halva partiet har ju hotat att gå till Vänstern om partiet blir kärnkraftpositivt exempelvis). Detta rimmar illa med industriförbunden vars medlemmar helt är beroende av billig energi för sin fortlevnad, men den väljarbasen verkar lämnat partiet och röstat mest på nazisterna idag...

    Sedan har vi bondeförbundet som efter 45 år fortfarande inte gjort upp efter arvet efter Hannes Alvfén och hans efterföljande.

    Men då "M"P håller i taktpinnen i det mediala narrativet kring miljö och klimatåtgärder i media så är det givetvis så att de bär en stor skuld i den senfärdighet i opinionens accepterande av kraftformen som miljövänlig och viktig, inte bara i Sverige/Norden.

    SvaraRadera
  2. Nazister? Sist jag kollade var det bara några hundra som röstade nazi. Några hundra röster ger inte ens utslag på S röstsiffror...
    Å Bondeförbundet har inte funnits de sista 50 åren.
    Det är nog dags att du kommer med i matchen och spelar på 2020-talets planhalva.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.