2020-06-09

Regeringens ogenerade skamlöshetMänniskor börjar undra om landet utsatts för något slags livsfarligt experiment.

Vilket kanske är att ta i. Men folk undrar vad som pågår. Varför släpar regeringen benen efter sig? Varför får just vi svenskar inte åka till andra länder? Har vi råd med det här? Har någon koll?

Corona-krisen måste utredas i grunden. Det är självklart. Det är också självklart utredningens resultat skall redovisas offentligt för väljarna.

Efter en del gnäll gick regeringen med på att en corona-kommission inte kan vänta, utan måste börja jobba så snart som möjligt.

Men nu motsätter den sig att dess resultat i alla delar skall redovisas innan valet.

Det bråkas om huruvida det skall vara politiker eller experter i kommissionen. Man behöver inte vara raketforskare för att inse på vilken sida Löfven står.

Och det är tydligen strid om huruvida kommissionen även skall granska regeringen och de centrala myndigheterna. Man kan undra vad det annars alls är för idé med en kommission.

Man upphör aldrig att förvånas över socialdemokraternas ogenerade skamlöshet.


Allmänna val är folkets möjlighet att utkräva ansvar. Om de styrande är idioter, då skall vi i vart fall ha möjlighet att välja andra idioter. (Det kan knappast bli värre. Famous last words.)

Och skall väljarna kunna fatta informerade val - då måste de i förväg få veta så mycket som möjligt om vad som gått fel och vem som är ansvarig.

Mina tankar går i sammanhanget till den taffliga hanteringen av Estonia-katastrofen och den fullständiga genomklappningen efter tsunamin. Oredan efter Palme-mordet, med partistyrda privatpoliser. Man kan ana ett mönster.

Att samhällelig kärnverksamhet upphör att fungera som den skall är i sammanhanget ingen överraskning. Det lär vara samma underliggande mekanismer. Bristande intresse för att sköta sitt jobb. Bristande ansvar. Bristande förstånd. Oförmåga.

Sverige behöver en kompetent regering som sköter det som är viktigt och i övrigt lämnar folk ifred.

2 kommentarer:

 1. Som i övrigt lämnar folk i fred? Det är inte vad du efterlyser här. Du vill ha en polisstat som i grannländerna...

  https://www.aier.org/article/professor-lockdown-now-claims-to-have-saved-3-1-million-lives/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vi lever inte i det frihetliga lyckoriket. Vi lever i en politiskt styrd stat där makthavarna misslyckas med att sköta det de har lagt under sig.

   Och någon lockdown vill jag absolut inte ha.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.