2020-08-27

Miljöpartiet är en svekfull sekt


Om Miljöpartiet verkligen ville minska CO2-utsläppen - då skulle de vara för kärnkraft. Speciellt som ny, modern kärnkraft är säker och kan hjälpa oss att bli av med gammalt kärnavfall.

Men rationella och logiska argument biter inte. Den underliggande tanken inom MP är att ekonomisk tillväxt, god tillgång till billig och säker energi och utveckling är dåliga saker.

Uppenbarligen är svenska folket inte roat. I opinionen ligger MP och stampar under riksdagsspärren.

Men det är inte bara när det gäller energi och klimat som MP beter sig bakvänt och svekfullt.

Innan samarbetet med Socialdemokraterna var MP uttalade, högljudda motståndare till övervakningsstaten. Här har man lagt sig platt.

För att rädda regeringssamarbetet med S har MP i riksdagen röstat nej såväl till att riva upp FRA-lagen som till ett förslag om att utreda FRA:s roll i den globala massövervakningen.

Vilket är ett gigantiskt svek av ett parti som fram till valrörelsen 2014 profilerade sig som motståndare till övervakningsstaten.

MP raggade även röster genom att vilja reformera upphovsrätten, sluta jaga en hel ungdomsgeneration och göra privat fildelning laglig. Men när man väl kom till makten satte kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) stopp för detta och bytte politik helt och hållet.

Även det nu avgående språkröret Isabella Lövin är upphovsrättsmaximalist. Som ledamot i Europaparlamentet 2009-14 motarbetade hon aktivt sitt eget partis (och sin partigrupp i EP:s) linje i upphovsrättsfrågan. Vilket också var ett uppenbart svek mot de väljare som trott på partiets vallöften.

Miljöpartiet är en självgod sekt som är beredd att sälja ut sina principer i utbyte mot titlar och makt. Men vad är makt värd om man samtidigt sviker sitt program, sina löften och sina väljare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.