2020-11-20

Kärnkraftsvotering i riksdagen?


I en debattartikel i Dagens Industri meddelar M följande: På måndag presenterar Moderaterna ett förslag i riksdagen om att utreda förutsättningarna för att driva Ringhals 1 vidare.

Det blir alltså - i princip - en omröstning om kärnkraften.

Moderaterna vill även ändra målen för svensk energiproduktion från »förnybart« till »fossilfritt«. Och så vill de att Sverige skall vara med det på det internationella tåget vad gäller forskning och utveckling av morgondagens kärnkraft.

Men först alltså en riksdagsvotering om Ringhals 1. M+KD+SD lär rösta för. Men inte ens ihop med L har de en majoritet. C+MP+V lär rösta emot. Så det hänger på sossarna.

Låt oss göra detta. Låt oss driva frågan till votering i riksdagen - och låt sossarna till allmän beskådan bestämma sig för om de vill ha en trygg och säker elproduktion eller ej.

Spelupplägget bör vara sådant att S inser att om de nu röstar nej - och det sedan skulle uppstå en skarp situation med el-brist - då kommer det inte att återspeglas väl på dem.

I samband med detta kommer förhållandet mellan S och MP naturligtvis att stress-testas. Med lite tur så spricker det.

Schabbla nu inte bort det här, utan spinn det hårt och smart. Rädda kärnkraften.

Länk: Moderaterna: Sista chansen för Ringhals 1 »

1 kommentar:

  1. Jag känner trygghet i ett kärnkraftverk nära Stockholm.
    Bygg ut och kör Forsmark till max!

    Jag skojar bara lite.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.