2023-06-16

Så vad skall sossarna göra nu?


Det strider mot den svenska socialdemokratins natur att vara i opposition.

Makten har alltid varit det viktiga för S. Så viktig att Löfven lät MP ödelägga det stabila, i princip CO2-fria elsystem Sverige tidigare hade.

Allmänintresset åsidosattes. Men Sossarna hade makten.

Regeringen Löfven var usel. Den lät samhällelig kärnverksamhet förfalla. Den vårdade inte sin trädgård. Den reagerade inte på problem i tid.

Och nu står sossarna där, i opposition - med Arga Andersson i spetsen - och vet inte riktigt vad de skall göra.

Medan regeringen levererar en ström av skarpa förslag för att komma till rätta med gängbrottsligheten är förslag om en vapenamnesti allt S har att komma med.

Inte vågar de bli ett modernt socialdemokratiskt parti heller. Ett sådant som inser att en fri ekonomi är överlägsen vad gäller att skapa värde och välstånd. Utan kapitalism, ingen välfärdsstat.

Istället odlar sossarna sina sämsta sidor.

Botkyrka-affären fick många att undra om gäng och klaner fått fotfäste i Partiet. Vilket i så fall är ett större demokratiskt problem.

I Göteborg regnar skattemiljonerna över partianknutna studieförbundet ABF - när kommunen nu köper tillbaka en fastighet sossarna tidigare sålt till ABF till vänskapspris.

När någon vill att det socialdemokratiska partilotteriet skall tvingas följa samma regler som alla andra - då kallar Anderson det för ett angrepp på demokratin.

Sossarna har dock inget att komma med för att lösa våra aktuella samhällsproblem.

Men det kan man kanske inte förvänta sig av ett parti som skapat nämnda problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.