Enligt Svenska Dagbladet har försvaret gått in och läst e-post som skickats mellan svenska soldater i Afghanistan och tidningen. Vilket, i så fall, är ett brott mot grundlagens förbud mot att efterforska medias källor. Länk»
Michael G tipsar om att försvarsminister Tolgfors har börjat blogga. Det är inte så mycket tjo och tjim på den bloggen precis. Det känns mer som pressmeddelanden publicerade på en blogg. Och att kommentera är inte möjligt. Hade det då inte varit lika bra att låta bli? Länk»
Vårt samhälle förändras. En del människor står stilla.
Nej Tolgfors har inte skaffat blog, han har blivit med hemsida.
SvaraRaderaDet utmärkande draget för en blog är möjligheten att kommentera, det är skillnad mellan envägskommunikation och svärmkommunikation.
Jag är inte ett dugg förvånad över att Tolgfors föredrar megafon framför offentlig diskussion, det är ju inte direkt den skarpaste kniven i lådan vi pratar om...
Henrik & Stefan,
SvaraRaderaJohan Norbergs Globlog tillåter inte kommentarer. Står han också stilla eller är han också en slö kniv?
Det är bara fånigt att stämpla alla som inte har ett aktivt bloggerkonto som otidsenliga eller sämre vetande.
Marcus
Jag påminns oväntat om när någon EU-pamp tänkte lagstifta om "replikrätt" på bloggar.
SvaraRaderaStarta en egen blogg och replikera på den istället. Jag tippar på att det t om är mer effektivt än att kommentera på någon annans blogg.
@Anonym 21:45
SvaraRaderaInga kommentarer ingen blog, kärnan i bloggens väsen är de möjligheter till kommunikation mellan skribent och läsare och mellan läsare/kommenterare. Vill man se det ur ett mer kommunikationsteoretiskt perspektiv så handlar det om skillnaden mellan "en till många" och "många till många", mellan gammal massmedia och ny massmedia.
Tillåter inte Johan Norbergs Globlog kommentarer så är det heller ingen blog, möjligtvis kan man kalla det en dagbok eller en frekvent uppdaterad hemsida.
Huruvida Johan Norberg har alla hästar i stallet eller inte har jag ingen uppfattning om och det är självklart helt orelaterat till om han vill ha kommentarer eller inte.
När det gäller Tolgfors så visade han om och om igen när FRA-debatten var som hetast sin brist på både bildning och intelligens. Utifrån den observationen så drog jag slutsatsen att han inser att han skulle få svårt att klara av en offentlig diskussion.
Du bör lära dig att se vilket håll som en implikation går samt skillnaden mellan implikation och ekvivalens.
Jag kom att tänka på informationsdinosaurier igen idag när jag läste om Jan Guillous förestående självbiografi, om vilken han säger att den kommer att "hindra moderata doktorander i 25-årsåldern att skriva om mig i framtiden".
SvaraRaderaDet låter lite naivt i denna postmoderna värld, tycker jag. Nu får vi istället se disputationer på Guillous självuppfattning :-)
shit, jag hittar inte ens en mejladress man kan skriva till om man har ngn synpunkt. Är det bara jag som får klaustrofobikänslor av att läsa saker som man inte har ngn möjlighet att kommmentera?
SvaraRadera@Stefan,
SvaraRaderaDin definition av blog är påhittad. Blog är en förtkortning av weblog(g), inget annat. Det har hur som helst mindre betydelse.
Blogg (med kommentaren, eller utan) är inte något överlägset medium utan ett komplement med sina styrkor och svagheter.
Att Tolgfors, som jag inte har något till övers för, som minister inte använder en blogg med kommentarer är för mig snarare en indikation på viss kompetens.
Marcus
Johan Norbergs blog är ju mindre intressant än Hax t.ex. Just på grund av kommentar-funktionen.
SvaraRaderaJag tittar in på norbergs blog typ en gång i halvåret - Hax läser jag nästan varje dag.
Det intressantaste på aftonbladet/expressen är ju de artiklar där man kan följa kommentarerna och diskussionen som ofta följer en artikel.