2009-06-07

Lite kaotiskt...

Sverige har haft 19 platser i Europaparlamentet.

Nice-fördraget ger oss 18, vilket gäller i detta val.

Lissabonfördraget ger oss å andra sidan 20 platser. De två platserna i minne kommer nu att tillsättas med två ledamöter som är "observatörer" utan rösträtt. Om fördraget ratificeras, då går dessa två ledamöter i full tjänst.

En dark horse är att det hettar till ordentligt för premiärminister Brown i England på måndag. Blir det nyval, då lär Tories komma i regeringsställning. Och då blir det folkomröstning om Lissabonfördraget. Vilket rimligen innebär att det faller.

...och då är vi tillbaka på 18 ledamöter igen.

10 kommentarer:

  1. Mycket intressant! Roligt och lärorikt!

    SvaraRadera
  2. Då nöjer vi oss med 18 så att vi slipper Lissabon-fördraget.

    SvaraRadera
  3. Håller med anonym.

    Lite OT.

    Enligt SVT har Irland röstat fram Lissabon kritiska kandidater vilket kanske kan ses som en indikering på hur den kommande folkomröstningen kommer falla ut....igen;)

    SvaraRadera
  4. Mera OT:

    Tänkte du kanske hade koll på detta...

    Hur många procent behöver vi (PP) för att ta mer än ett mandat?

    Mwh
    -Selago

    SvaraRadera
  5. Ännu mera OT ...

    Borde ingen i bryssel fundera på vilken legitimitet europaparlamentet egentligen har med ett snitt-valdeltagade i europa på 42-34 % ....

    SvaraRadera
  6. Jag ville egentligen bara skriva ett stort tack för det du skriver. Jag håller inte med dig om allt, vi står antagligen så långt ifrån varann man kan komma i miljöpolitiken. Men du skriver extremt bra och ger fruktansvärt bra information.

    Visst inte att det var så illa i England.

    SvaraRadera
  7. PP är emot Lissabon, skall de börja svika redan på valnatten? Bete sig som alla de andra legohjonen som inför precis vad som helst för maktens sötma, där målet är att få sitta med och smörja sitt krås, inte vilka beslut som tas. Jag fick äckligt dåliga vibbar av Ricks senaste postning.

    /Kluris

    SvaraRadera
  8. @Kluris

    Som nämnt ovan, vi nöjer oss med ett mandat bara vi slipper Lissabonfördraget. Rick nämner att vi kan sitta på två platser om Lissabonfördraget går igenom, men han säger inget övrigt positivt om det. Jag litar fullt ut på att PP:s valbara har så mycket integritet att de skulle välja ideologi framför ett valbetalt jobb extra.

    SvaraRadera
  9. Det vore bedrövligt för England om Cameron får ut något av den pågående skandalen. En mer värdelös politiker är det svårt att hitta. Och just nu med 'recessionen' är hans politik det sista England behöver. Brown gör ett utmärkt jobb och England har sina bästa chanser med honom i 10 Downing.

    Att Irland får en chans till att 'rösta rätt' - otroligt.

    Jag vill helst att Christian har sällskap i Bryssel men vill inte under några som helst omständigheter att Lissabon går genom.

    SvaraRadera
  10. Kluris: du ska söka vård. Genast.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.