2009-08-28

Är det inte pudel-dags snart?

Den ökända Israel-artikeln i Aftonbladet fortsätter att skapa buller.

Nu har tidningen översatt den till engelska. Förmodligen för att visa att texten inte är så farlig. Och det är den inte heller. I översättningen. Där har man nämligen ändrat i innehållet.

Länk»

7 kommentarer:

  1. AB ser det väl som lite media progressive pioneer-chict att provocera inom ramarna för den svenska yttrandefriheten.

    Det går ju för sig i den mediala vänsterkategorin "jude/israeler-likt beteende" och som de har ett så styvmoderligt förhållande till.

    Först hetsa mot folkgrupp för att sen växla in den tsunamilika kritiken på spåret om "hotad yttrandefrihet".

    Sån journalistik hittar man bara längst ner i de djupaste kloakbrunnarna.


    /LD

    SvaraRadera
  2. Jag gillar Aftonbladet nästan lika mycket som jag gillar DN.
    Speciellt mycket gillar jag dessa tidningars kulturredaktioner för den BRIST på enfald som dessa uttrycker i dessa tider då det enda som finns att köpa är fascism i nya kläder.

    Bägge dessa tidningar har en uppgift att fylla fär sanna liberaler som inte är i sold åt någon.

    SvaraRadera
  3. Först hetsa mot folkgrupp för att sen växla in den tsunamilika kritiken på spåret om "hotad yttrandefrihet".

    Nja det var ju faktisk så att dels den israeliska regeringen OCH hela den samlade högerbloggdomstolen krävde att yttrande och pressfriheten skulle åsidosättas eftersom ett krav på detta kommit från en regering som företräder judisk befolkning.

    Samma högerbloggdomstol förkastade tidigare exakt likadana krav från regeringar för muslimska befolkningar som uttrycke att man blivit lika förolämpade som den judiska befolkningen nu blivit.


    Frågan är då?

    Vilka är det som har fel på skallen?
    Dom som ställer kraven eller högerbloggdomstolen som anser att yttrande och pressfriheten är en gummipraragraf som kan tänjas på beställning beroende på vem beställaren är?

    SvaraRadera
  4. Måste ju bara tipsa om det nya avsnittet av Knappnytt där de tar upp det senaste om Israel!
    http://www.youtube.com/watch?v=U0RWnf92ye0&hd=1
    Underhållning!

    SvaraRadera
  5. På tal om att koka soppa på fjädrar...

    Ja jösses de har tagit bort rabiner... Visserligen fult gjort men alla insatta vet att det var judiska rabiner inblandade i New York. Han nämner inte folkvalda eller betrodda tjänstemän heller.

    Det andra exemplet är ju bara löjligt, det handlar ju om anklagelserna mot Pakistan och Kina. För övrigt är det ingen i bombhöger som skriker sig blå över de ogrundade anklagelserna mot kinesiska staten och hur de spär på myten om den blodtörstige gulingen.

    Sedan; hur vad det med att försvara press och yttrandefriheten?

    SvaraRadera
  6. Micke, kan du ge ett enda exempel på ngn som vill åsidosätta yttrandefriheten? (förutom de som vill förbjuda teckningar på mohammed)

    Richard, du behöver inte kolla längre än till blogrollen på denna blogg för att hitta http://tianmi.info/blogge/ som skriver mycket kina och även nämner det du pratar om en hel del.

    Jag är dock skeptiskt till att koppla ihop korruption/diktatur i ett u-land till att det skulle ha ngt att göra med rasism mot dess befolkning. Det brukar ju snarare slå runt åt fel håll, tex gällande Iran där vänstern anser att iranier nog ska ha diktatur för sitt eget bästa. Exempel: Jinge

    SvaraRadera
  7. Judar/israeler är ett folk. Islam är en religion.

    Catfish!


    /LD

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.