2009-10-17

En liten klimatnotis

Skidbackarna har öppnat rekordtidigt i år.

Men det är väl bara väder, som vanligt. Annat var det för lite drygt fem år sedan, tror jag det var. Då visste nyheterna att berätta att den milda vinter, som drabbat skidbackarna, berodde på klimatförändringar.

26 kommentarer:

  1. Ja, är det inte härligt att se att miljöbeskattningarna av olika slag har gett effekt? Skidbackarna öppnar tidigare etc etc

    SvaraRadera
  2. Jepp, innan industrialiseringen var alla vintrar precis lika långa och kalla. Vet väl alla? ;)

    SvaraRadera
  3. Tack Aewheros ... Hax, är det inte dags att lägga av med anti-global-warmings sidans favorit argument. Nämligen att väder = klimat. Det får dig bara att framstå som ett av de berömda fantasifigurerna som har härjat fritt på din blogg under de senaste dagarna :-)

    SvaraRadera
  4. Aewheros, "Jepp, innan industrialiseringen var alla vintrar precis lika långa och kalla. Vet väl alla? ;)"

    Eftersom du menar före 1750, så blir det mer korrekt med lika korta och varma (jämfört med 1650.) För jag antar att du vill hålla dig till vår tids historia.


    //ST

    SvaraRadera
  5. Klimatförändringarna innebär på kort sikt primärt mer oregelbundet väder.

    Själva uppvärmningen genomsnittligt är en betydligt mer långsam process än att den går att uppfatta med vår sinnen från år till år.

    SvaraRadera
  6. Klimatförändringarna innebär på kort sikt primärt mer oregelbundet väder.

    Själva uppvärmningen genomsnittligt är en betydligt mer långsam process än att den går att uppfatta med vår sinnen från år till år.

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  8. @ST

    Får du aldrig knulla?

    SvaraRadera
  9. "Klimatförändringarna innebär på kort sikt primärt mer oregelbundet väder."

    Nej, så är det inte alls. Sluta hitta på saker.

    "Själva uppvärmningen genomsnittligt är en betydligt mer långsam process än att den går att uppfatta med vår sinnen från år till år."

    Är det därför medeltemperaturen sjunker?

    SvaraRadera
  10. En högre temperatur på nordligare breddgrader minskar stormar som drivs av temperaturskillnader mellan norr och söder. Statistik visar att antalet orkaner har minskat medan några enstaka har blivit allvarligare.

    Gorister säger att uppvärmning skulle stoppa Golfströmmen samtidigt som massor med is och smältvatten plumsar ner i havet och kyler av det. Temperaturskillnaderna är ju en del i transportsystemet tillsammans med salthalter.

    Det finns inga som motsäger sig själva med sådan iver som alla dessa klimatreligiösa tokar.

    SvaraRadera
  11. Följer man bloggen Moderna Myter så tycker jag att "de" går på i ullstrumporna precis som förut om isar, vintrar, glaciärer, CO2 o gu' vet allt, men de e klart kanske inte just om den svenska vintern. Just i fråga om den har kanske nåt förändrats.

    SvaraRadera
  12. Henrik; du bör göra ett inlägg och länka till följande föreläsning av Lord Christopher Monckton från den 15:e oktober. http://www.youtube.com/watch?v=stij8sUybx0

    SvaraRadera
  13. Monckton är faktiskt helt suverän.

    "You know, IPCC doesn't do simple, they wouldn't call a spade a spade, they would call it [...] och här ger han en otrolig beskrivning av hur en äkta Kafka-byråkrat ser på en spade och därmed beskriver den.

    Han fortsätter: The forces of darkness, the bedwetters I call them for convenience, have managed to make the absurd seem obvious and the obvious seem absurd, so we are gonna turn that back and make the obvious, obvious once again".

    Hahaha, helt lysande.

    SvaraRadera
  14. Moncton är säkert suverän för de redan troende, de som gillar pajkastning. För oss andra är han bara skrattretande. Karln är så verklighetsfrämmande att han falskeligen utger sig för att sitta i Engelska överhuset.

    SvaraRadera
  15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  16. @Thomas 08:53:

    Äsch, vilket trams.

    SvaraRadera
  17. Håll dig till fakta om vad det är han säger istället och inte de halvsanningar och overifierade lögner som sprids om honom.

    Om du tar och läser på om Mocktons far kanske du får ett större grepp om varför han är så irriterande för Goristerna och de övriga planet- och klimaträddarna.

    Mockton och många andra, typ f.d. Gulag-fångar som Vladimir Bukowski, har sett ulven komma i fårakläder förut och känner igen dom på gångstilen och deras prat.

    SvaraRadera
  18. Håller med Fredrik Wallenberg..

    HAX, håll dig till saker du förstår dig på.. Annars kommer du bara tappa trovärdighet i det du faktiskt bra på. Denna blogpost känns bara som pinsam propaganda på Aftonbladet nivå.

    SvaraRadera
  19. I grund och botten handlar allt om detta, enligt Lord Mockton:

    "They want to take our freedom away. They want to set up a world government that will tell the rest of us how to behave, and which will certainly not be subject to any democratic recall or accountability or constraint. And they wil do this by saying that, of course, the peoples of the world if left to thier own devices, would screw up the planet, because of the emissions of the carbon dioxide. Therefore, to save you from yourselves, we are going to ask your government to hand over thier sovereignty and thier powers [...] to unelected bureaucrats, technocrats abd dictators so that thaey will govern us in the future. That is what this is all about."

    Alla med ett historiskt minne som sträcker sig längre bak i tiden än för Berlinmurens fall, hittar paralleller hur lätt som helst. Man behöver inte vara konspiratorisk, det räcker med en gnutta fantasi.

    SvaraRadera
  20. LD, ditt citat av Monckton är en bra beskrivning av en konspirationsteoretiker. Det kunde precis lika gärna handla om vaccinering, fluor i dricksvattnet, rätt för homosexuella att gifta sig etc. Det finns alltid de som tro att någon ospecificerad "they" är ute efter att ta makten. I grunden handlar dock detta om en vetenskaplig fråga och vetenskapen var i grunden klar långt innan några politiker hoppade på tåget.

    Att sen den intervju du länkar till kommer från 21st century science&technology, Lyndon LaRouches tidning (vilket på svenska motsvaras av EAP, Europeiska arbetarpartiet) gör inte saken sämre. Det är en tidning för riktiga tokstollar.

    Påståendet att Monckton skulle varit vetenskaplig rådgivare åt Thatcher som finns där är f.ö. också fel liksom att han sitter i överhuset. Lite komiskt blir det dock därför att andra konspirationsteoretiker hävdar att Thatcher låg bakom hela AGW "hysterin" vilket då borde innebära att Monckton haft ett avgörande inflytande på denna.

    SvaraRadera
  21. @Thomas 13:16:
    "LD, ditt citat av Monckton är en bra beskrivning av en konspirationsteoretiker."

    Ack, vad typiskt. Hacka på person istället för att kritisera i sak.

    Även en paranoiker kan vara förföljd, eller hur?

    Jag är mycket väl medveten om att de som kritiseras gärna vill utmåla kritierna som konspirationsteoretiker, de jämställs även med Holocaust-förnekare, osv.

    Dessutom är det oxå typiskt för denna kvasireligiösa rörelse med klara New Age-drag och Marxistiska följeslagare att utmåla sina kritiker på det viset. Varför gör du det?

    Vill du även hacka på Bukowskis åsikter om den totalstat han ser i EU-bygget?

    Att se olika politiska mönster tydligare än miljöflummiga vänsteranhängare behöver inte per definition betyda att man är konspirationsteoretiker. Man kan även vara vaken, allmänbildad, lyhörd, påläst och intresserad, granskande, kritisk, skeptisk.

    Dessa egenskaper utgör ofta en god grund för att dra slutsatser i olika sammanhang, till exempel inom vetenskap och inom politikens område.

    Men jävlar vad tråkigt och besvärligt det är många gånger så de flesta "slackers" (vi vet i vilka politiska fraktioner de oftast dyker upp) bekymmrar sig inte om det utan kokar hellre ihop en statistisk dravelsoppa som inte håller för ens den mildaste granskning, och det är u precis det Mockton hävdar.

    SvaraRadera
  22. Å fan, då kan jag villigt erkänna att det inte är så strategiskt smart att länka till en sådan intervju gjord av en sån organisation. Hade inte en aning.

    Läste dock vad han sa, mindre vem som intervjuade. Det är väl där vi skiljer oss.

    Du vill på nåt vis ha det till "guilt by association", förstår jag, eller hur? Hade han däremot skrivit för denna nättidning hade det ju varit glasklart.

    Mer underligt är väl att vänsterpressen inte granskar Lorden lite närmare i så fall. Han når ju rätt långt med det han säger trots allt.

    Tycker du han är "ute o cyklar" även i sin universitetsföreläsning i MNFMI:s regi? Klart du gör. Vad inbillar jag mig?

    Han har väl även talat i amerikanska senaten? Vad nu det kan innebära?

    Tror knappast att han lutar åt det håll du insinuerar bara för att en suspekt nättidning intervjuat honom.

    Det behöver inte betyda nånting...men det kan även betyda allt. Det vet jag.

    Skillnaden mellan honom och Goristerna är ju att Monckton ber ju åhörarna att vara kritiska mot honom, att inte tro på det han säger rakt av. Han ber folk granska honom och det han kommer fram till.

    Där vinner han i förtroende hos mig i all fall till en början...oavsett vilka tokstollar som intervjuat honom.

    SvaraRadera
  23. "Ack, vad typiskt. Hacka på person istället för att kritisera i sak."

    Jätte LOL! Hela dina inlägg är ju insinuationer över illvilliga typer som bara är ute efter makt. Du rör i huvudtaget inte sakfrågan om AGW. Det går inte att bemöta dig i sak eftersom du inte har någon sak att komma med.

    SvaraRadera
  24. Samtidigt håller oljebolag med såna här saker: http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/1.6816347.

    SvaraRadera
  25. @Thomas: WOW! LOLROTF! Du dissekerade mig verkligen sönder o samman där. Det var inte mycket sting i den repliken. ;-)


    "I'm a poor lonesome cowboy" kloppeti kloppeti kloppeti, "hohohoho..."

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.