2010-07-14

Motpoler


Det råder lite nyhetstorka i dag, tror jag visst. Så jag tar tillfället i akt och lägger upp denna jämförelse mellan Piratpartiet och sverigedemokraterna. Klicka på bilden för en större variant.

Bilden är upphittad i piratsfären, men jag kommer inte ihåg exakt var just nu. Det är i vart fall någon som skall ha credd... ;-)

Uppdatering: Källan var den utmärkte CJ Rehbinder.

33 kommentarer:

  1. Hej Hax. Jag använde precis den där till Veckans Bloggdebatt, och kan upplysa om att bilden ursprungligen kommer från Carl-Johan Rehbinder: http://tantrikblog.wordpress.com/2010/01/28/skillnaderna-mellan-piratpartiet-och-sverigedemokraterna/

    SvaraRadera
  2. Sedan är väl jag av åsikten att det visserligen skall finnas religionsfrihet. Men att religion måste följa samma lagar som politiska och ideologiska rörelser. Dvs ingen hets eller diskriminering mot människor av annan ras (hemskt ord), kultur, politisk eller religiös uppfattning och övertygelse. En religion som hetsar mot andra folkgrupper, bör kunna förbjudas. Precis som gäller idag för icke religiösa rörelser.
    Varför skulle det vara helt okej att bedriva hets mot folkgrupper bara för att det tillhör en religion?

    SvaraRadera
  3. @Per Almkvist, det är lätt att komma undan med mycket så länge man har religions fjädern i sin hatt. jag hade med mig en kompis från Iran för några år sedan när vi skulle fira Midsommar och då ville dom sätta en midsommar krans på hans huvud vilket han vägrade. men dom insisterade ända fram till att han sa att det var på grund av religiösa skäl vilket det inte var utan han ville bara inte ha nån krans jävel på huvudet men gud vad dålig stämning och pinsamt det kändes för dem som försökte tvinga honom att bära en krans.

    SvaraRadera
  4. Och detta kan man läsa sig till på SDs sida? Ungefär som att påstå att allt PP bryr sig på är att kunna ladda ner allting gratis. Grr.

    Vart det för att det var skojigt, så saknas humor någonstans :p

    SvaraRadera
  5. Som PP-sympatiker kan jag säga att jag förstår tankesättet bakom. Men jag håller absolut inte med, och anser att det är ganska förkastlig propaganda. Jag har undersökt SDs partipolitik, och håller till 100% med dem om att man i Sverige borde begränsa massinvandringen till sverige med 90%, så man kommer ner till samma nivå som grannländerna har, fram tills man har tagit hand om de problemen med arbetslöshet och kriminalitet som finns i Sverige idag. Sveriges invandringspolitik är i dagens läge fullständigt ohållbar. Och att det är tabu att ens nämna det är förbaskat dåligt. Att sen PP-anhängare som skall vara så öppenhjärtade kommer med denna typen av lögner är illa. Skäms. Läs på om vad partiet står för, och varför de gör det innan ni kastar ur er att Sverigedemokraterna som grupp är rasistiska hitlersympatiker.

    SvaraRadera
  6. En sverigedemokrat hade förmodligen bara skakat på huvudet åt den bild av sd som man argumenterar emot, här och annanstans. Man undrar vad pp har att vinna på att predika för kören på detta sätt.

    Vad partierna däremot har gemensamt är att en röst på endera av dem är lika rött som en röst på sahlinskan.

    Lite kohandlande om "integritet" eller "restriktivare invandring" (mer eller mindre bakom stängda dörrar) så är de båda lika glada att kröna sin mona.

    Det enda sättet att undvika det är en röst på alliansen, hur lite pp-anhängare vill höra det.

    SvaraRadera
  7. Varför heter inte Pirtpartiet Telekom-bolagspartiet?

    SvaraRadera
  8. Jag kan säga att han/hon har fel på sista punkten. Det finns ingen som helst skyldighet att hjälpa människor i nöd. Att man ändå hjälper människor i nöd är en annan sak.
    Läs din Rand så förstår du ;=)

    SvaraRadera
  9. Tycker det var en ganska tråkig och intetsägande jämförelse. På detta sätt behöver vi inte debattera med ngn.

    Exempel på lika då¨lig debatterinjg:

    PP Moderaterna
    Goda Onda
    Bra Dåliga
    Fina Fula

    Etc in absurdum...

    SvaraRadera
  10. Bra jämförelse, men som Jonas V skriver, finns det ingen skyldighet att hjälpa människor i nöd om man är libertarian.

    SvaraRadera
  11. Anonym,

    jag håller med. Hur mycket jag än ogillar SD är mycket av argumenteringen mot dem lägre än Glocalnet.

    SvaraRadera
  12. Men nu är kanske inte PP libertarianer, men i så fall faller en del av de ovanstående argumenten.

    SvaraRadera
  13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  14. Det är givetvis för jävla tråkigt att PP och SD kan atrahera samma väljargrupp. Det visar ju hur jävla låg IQ dessa väljare har.

    Man blir förfärad. Man blir arg. Man blir apatisk. Fy fan. Är dessa väljare ens läskunniga? Vilka jävligt äcklicka drägg som simmar i sumpmarken.

    SvaraRadera
  15. Felstavningar av mig i ovanstående inlägg beror på alkoholintag. Semester.

    SvaraRadera
  16. "Vad partierna däremot har gemensamt är att en röst på endera av dem är lika rött som en röst på sahlinskan."

    Intressant att ni som anför denna ståndpunkt helt gett upp scenariot där moderaterna/alliansen tar sig i kragen och ger PP vad de vill ha, för att sedan kunna räkna med PP lojalitet i procent-frågorna...

    Case fuckin' closed!

    SvaraRadera
  17. Som en fellow libertarian gör det ont i mig att se hax intellektuella förfall sedan han blev en megafon för pp.

    a) om man vill ha ett liberalare samhälle ska man inte importera mer muslimer.

    b) sd-kritiken mot politiker och journalister att de mörkar problemen med massinvandring är ju SANN. Även om hax tror på fri invandring borde han vara hederlig nog att erkänna i de fall sd har rätt. fegt annars.

    Som det är nu är hax lika stor skitstövel som alla dubbelmoralens väktare/two-faced politicians han han raljerat över i Allvarligt Talat under årens lopp.

    Bedrövligt att se någon man tidigare tagit rygg på gå ner sig så fullständigt!

    Som libertarian ska man stå upp för rationalitet, demokrati och frihet. Jag har alltid röstat m förutom pp i eu-valet. I detta val blir det partiet som ljuger minst och som kan höja livskvaliteten mest - och då är sd ett lätt val! Det sätter jag mina 300 högskolepoäng och 2mkr i årsinkomst på.

    SvaraRadera
  18. Både PP och SD är protestpartier och jag ser ingen motsättning mellan att sympatisera med båda samtidigt.

    Vad många pirater inte insett är att en stark drivkraft för utbyggnaden av det militariserade Gestapo-samhället är den okontrollerade massinvandringen. När tusentals potentiella muslimska terrorister fått EU-pass (och vars verkliga identitet ingen vet) pga av en naivt dumsnäll asylpolitik blir det oundvikligt att västvärlden förvandlas till en totalitär polisstat.

    En av de viktigaste åtgärderna för att bromsa denna nedmontering av den västerländska rättsstaten är totalstoppa fortsatt asylinvandring.

    För att vi i Väst ska kunna behålla och försvara civil rights och en demokratisk rättstat måste vi också inse att islam inte är en religion utan vår tids nazism. En våldsbenägen totalitär ideologi vars mål är globalt världsherravälde och vars strategi är att underminera och försvaga västvärlden innifrån.

    SvaraRadera
  19. Ganska intressant att man jämför islam med nazismen. Jag vet inte hur man ska tänka här.

    Själv tänker jag att det är två ideologier som är avskyvärda. Men jag tycker inte att man kan förneka någon människa att ha en tro.

    Jag vet faktiskt inte vad man ska göra om nazisterna eller muslimerna tar över landet. Jag gissar att det blir ungefär samma sak som under WW2. Själv skulle jag gärna kämpa med vapen i hand för att försvara yttrandefriheten och alla andra grundläggande friheter för människor.

    SvaraRadera
  20. Det är alltid lika roande när fascister säger sig vara liberaler och stöder total övervakning av alla medborgare från staten för att därigenom lindra deras paranoia.

    SvaraRadera
  21. Me Tarzan! Me strong. Me brave. Me live in jungle.

    You Gondor. You evil. I must fight you. I must destroy you!


    Svensk politik i ett nötskal.

    SvaraRadera
  22. Jag tror också alliansen kan nå en uppgörelse med PP. Det är väl mer troligt än att Ohly gör en uppgörelse med PP. Men det är mina tankar.

    SD lär aldrig få en uppgörelse med någon sida.

    SvaraRadera
  23. Kamisama:

    Dina högskolepoäng och din inkomst har tydligen inte gett dig någon insikt i Ayn Raynds verk, förmodligen för att du knappt är läskunnig.

    Läs Ayn Rands verk några gånger till, så kanske du förstår.

    Vänta... ska jag skriva ut hur många HP jag har?...

    Ska jag skriva ut hur hög lön jag har?...

    Jävla idiot!

    SvaraRadera
  24. Jag måste ha missat det om att riva murar. Vilka murar propagerar PP för att riva?

    SvaraRadera
  25. Mitt i natten och vi har just firat sista kvällen innan sommarlovet, så jag skall försöka begränsa mitt tangenttryckande just nu... ;-)

    Men, jag får ett intryck av att det är några fåglar med lånta fjädrar i den här kommentarstråden.

    För övrigt är det valrörelse. Då får man välja mellan vad som står till buds. Jag tror inte att jag avslöjar någon statshemlighet om jag skriver att jag är betydligt mer hardcore libertarian än (pp) som sådant. Men detta är det bästa val jag kan göra, just nu just här.

    Ett mycket sympatiskt alternativ vore KLP, men det vore tyvärr en röst som inte kan göra skillnad just nu. Den här gången.

    Vi får ta en sak i taget. Och just nu finns en viss möjlighet att (pp) kan få ordning på i vart fall vissa bitar i svensk politik.

    Och om jag inte kan få allt, då väljer jag det parti där jag kan få mest. Typ.

    Fast vi kan ta det här på nykter kalurv i morgon.

    Natti!

    SvaraRadera
  26. Men suck på er alla.

    Det här var ett billigt sätt att försöka ta väljare från SD till PP.

    Det finns pirater som motsätter sig massinvandringen. Det finns goda skäl till att göra så (kostnad, kriminalitet, brist på bostäder...)

    Det finns pirater som gillar massinvandringen. Det finns goda skäl till att göra så (vårt pensionssystem förutsätter ett visst förhållande mellan unga/gamla för att fungera).

    Tycker det är otaktiskt av HAX att låta sina icke-piratåsikter i denna fråga gå som piratpolitik.

    /Werner

    SvaraRadera
  27. Ja, jämförelsebilden var rätt enfaldig.

    Roligast och mest enfaldig var dock; "Om miljontals människor bryter mot en lag ..."

    Man måste begripa att hur många eller få lagar man än har så är de meningslösa om de inte följs upp.

    /Johan

    SvaraRadera
  28. sånt här passar inte dig. man tappar respekten för dig mer och mer. tror knappast att det gynnar dig/er. min röst har ni tappat i alla fall

    SvaraRadera
  29. Man börjar tröttna på dåliga sågningar av SD...

    SvaraRadera
  30. Vissa verkar vara så korkade att de tror att mona och SD kommer att hålla en gemensam presskonferens, eller att det iallafall skulle vara enda alternativet för ett samarbete.

    Det kommer att vara mycket välplanerat, och sossemedierna kommer att spela med gallant. Sd går med på att hålla käft tills dess att mona planerat in en misstroendevotering, som sd (av en händelse) i sista stund hoppar på. Sedan går mona till talmannen och presenterar sin minoritetsregering, som sedan vinner sedan SD lägger ner rösterna.

    Vaddå samarbete?

    Sedan kommer sds krav att genomföras 6-12 månader senare...självklart i en votering där sd lägger ner rösterna.

    Om nu inte alliansen får majoritet, då får vi behålla vår nuvarande regering.

    SvaraRadera
  31. reagerade också mot "om miljontals människor bryter mot en lag..."

    Gäller det fortkörning också? skattebrott eller annan form av bedrägeri? Våldtäkter, misshandel, mord?

    Detta oförtäckta trixande för att locka förstagångsväljare genom att lova gratis fildelning (eller skall vi låssas att det rör sig om en annan lag?) är inte seriöst och urholkar vad som återstår av pps trovärdighet.

    SvaraRadera
  32. Det som stör mig är att jag dels får intrycket från den här bilden att PP är ett parti som trycker hårt på sina kärnfrågor och inget annat (så som det var tänkt från början) men samtidigt har åsikter om andra saker (som det moraliskt riktiga i att hjälpa folk i nöd, mänskliga rättigheter etc.). Med andra ord att man försöker vara ett parti fritt från nästan all ideologi (för att kunna samla alla under en flagg) men samtidigt petar man in starkt ideologiska påståenden som inte alls har med rättstat/övervakning/fildelning att göra.

    Som liberal vill jag inte rösta på PP bara för att sedan upptäcka att man har åsikter om mänskliga rättigheter som man lobbar för och som jag inte håller med om. Jag vill å andra sidan inte heller stå där och upptäcka att man gör precis som man säger men att det visar sig att de frågor man kohandlar med är höjda skatter, avvecklad kärnkraft och större offentlig sektor. Att rösta på PP är med andra ord inget alternativ hur mycket jag än sympatiserar med deras kärnfrågor.

    Det som återstår då för min del är att rösta på Klassiskt liberala partiet. Att hävda att en röst på KLP inte kommer att göra någon skillnad ser jag enbart som fegt. Det är just den attityden som kommer att göra min röst värdelös.

    Jag tycker att alla gör som det är tänkt att man skall göra i en demokrati: Rösta på den som mest delar era åsikter. Genom att hela tiden kompromissa bort detta kommer det aldrig uppstå någon liberal rörelse med inflytande. Även om man inte kommer in i riksdagen kan man väcka debatt och skapa påtryckningar genom att visa sitt starka stöd.

    Sluta med att försöka övertyga er själva om att det är bra att kompromissa bort sina egna åsikter och börja istället med att övertyga andra om varför era åsikter är bra!

    SvaraRadera
  33. @ Franke

    Om miljontals människor bryter mot en lag i ett land som endast har ett fåtal miljoner invånare så bör det röra sig om ett väldigt allvarligt brott för att man ska behålla den. Om du inte håller med så kanske du kan förklara varför du anser att lagar skapas? Vad är dess syfte?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.