2010-07-14

Mer om ACTA-debriefingar i EP

I den senaste rundan ACTA-förhandlingar bestämde man sig, som bekant, för att inte offentliggöra handlingarna efteråt. (Vilket rätt uppenbart bryter mot de villkor om öppenhet som Europaparlamentet satt upp. Därför borde förhandlingarna avbrytas.)

EU-Kommissionen kommer dock inte runt att den måste ge viss information till Europaparlamentet.

Pirate MEP Christian Engström publicerar i dag en rapport från gårdagens öppna ACTA-debriefing i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter - skriven av Malini Aisola, som arbetar för Knowledge Ecology International.

2 kommentarer:

  1. Vet inte, men...

    Är det någon mer än jag som känner att EU-Kommissionen närmast är en korruptionsbyrå inom EU, vilken åtar sig att försöka mygla igenom regler och lagar åt ekonomiskt starka intressegrupper där tjänstemännen förmodligen blir belönade på ett eller annat sätt av samma intressegrupper?

    Den franske presidenten Nicolas "Hadopi" Sarkozy är nu anklagad för att olagligt ha tagit emot pengar under presidentvalskampanjen. Dessuton gift med en sångerska, vilket förmodligen inte direkt var till någon nackdel för musikindustrin intressen.

    Så all denna korruption som förmodligen nu pågår i EU:s korridorer, är bara en försmak av hur det kommer att bli längre fram. Vänskaps och ekonomisk korruption, räv och rackarspel där enskilda deltagare inte tackar nej till personlig premiering i utbyte mot "tjänster", är något som förmodligen kommer att vara inbyggt i det politiska systemet. Ju längre bort man jobbar från befolkningens insyn och inflytande, ju mer utvecklad kommer korruptionen att bli. Båden inom EU som superstat och EU-presidentatet som institution.

    Och jag som en gång i tiden röstade för EU i tron att det skulle vara en gemesnkap för att utbyta jobb och varor över gränserna utan krångel. Hade jag vetat att det skulle byggas en superstat av det hela, hade jag definitivt röstat Nej.
    Men det är ju jag...

    .

    SvaraRadera
  2. Jo det är klart att EU-kommissionen är en vederstygglighet för en påstått demokratisk institution.

    Och visst är det sannolikt att de lobbyister som säljer in en idé hos en kommissionär får en guldstjärna i kanten. Av äkta guld.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.