2011-05-14

Swedish Neurotica

Så var det det där med att riksdagen höjde straffet för sexköp, nu i veckan som gick. Det är bara att hålla med Jan Söderqvist i Magasinet Neo...
"Två samtyckande vuxna har sex med varandra av skäl som Sveriges riksdag inte godkänner, och hela änglakören instämmer i att det då rör sig om en förbrytelse av samma dignitet som vållande till annans död."
Prostitution skadar, som sådan, inte någon människa.

Staten har inget att göra med om två vuxna människor frivilligt har sex med varandra. Oavsett om det förekommer pengar i sammanhanget eller ej.

Men... Sveriges riksdag har beslutat att sätta människor i fängelse – upp till ett år – bara för att de ägnar sig åt sådant som politikerna ogillar.

Fosterland!

13 kommentarer:

  1. Och när detta inte fungerar, kommer vi att få se ytterligare skärpningar då?

    Den här lagen kommer nog aldrig att fungera, oavsett vilka straff man delar ut. Folk som är intresserade av att köpa sådana här tjänster ser nog helt enkelt inte något moraliskt fel i det hela. Det är ju trots allt sex i samförstånd mellan två vuxna människor. Varför ska det vara olagligt?

    Jag tror att alla har någon slags moralisk kompass som säger vad som är rätt och fel. Att man inte ska skada andra är ju ganska givet. Men i det här fallet är skadan rent hypotetisk och dessutom självförvållad eftersom den prostituerade gör det av egen vilja. (Om det inte är av egen vilja så är det förstås en annan femma, men då täcks det ändå av andra lagar.)

    Hur lång tid tror ni det tar innan Irene dyker upp här förresten? (peppar, peppar)

    SvaraRadera
  2. Civil olydnad, köp sex!

    Protestera mot regeringen, köp sex!

    SvaraRadera
  3. Glöm inte handla...

    Mjölk
    Bröd
    Fitta
    Smör
    Ost

    SvaraRadera
  4. Lagen har ju redan visat sig vara helt upp åt väggerna, särskilt när man beaktar att utrdeningen som beställdes uttryckligen inte fick innehålla någon kritik mot lagen (snacka om slöseri med skattepengar)!

    Från att ha skett någorlunda öppet försvann ju prostitutionen under jorden när lagen kom, det sker fortfarande på öppen gata här och var men det har ju inte gjort det lättare för polisen att utreda eller ens hitta brotten man "uttryckligen" ville åt.

    De som tycker att prostitution är samma som våldtäckt är nog samma människor som tycker surrugatmammor i Indien också är utnyttjade. Förstaklassig sjukvård under graviditeten, gratis mat och boende samt tillräckligt med pengar för att köpa ett hus alternativt betala av sitt huslån... Får jag påpeka att jag känner mig utnyttjad av min arbetsgivare som kräver att jag ställer min kropp och själ till förfogande 40-60 timmar i veckan och bara betalar en spottstyver i jämförelse!

    SvaraRadera
  5. Det viktigaste för en hel del utav lagens supportrar är att dom slipper se det med sin egna ögon. Om så 20-30 personer stryker med varje år så skulle dom inte bry sig nämnvärt.

    Resterande del utav supportrarna är utopister som inte kommer att vara nöjda om inte samhället är 100% som deras vision.

    Den sistnämnda gruppen är problemets kärna. Personer med en religiös eller ideologisk övertygelse om hur alla människor ska fungera som inte har några problem med att använda våld (statens eller sitt eget) för att tvinga igenom sina förändringar. Inte den typ utav människor som bör styra i ett samhälle om det ska vara en bra plats att leva för alla invånare.

    SvaraRadera
  6. Norge blir det första land som river upp sexköpslagen. Det kommer rapporter att lagen inte fungerar. Därefter kommer fiaskot att vara ett faktum. I Sverige fortsätter man att mörka, av ideologiska skäl...

    SvaraRadera
  7. Dom sista människorna som skulle märka att folk slutat lyssna på dom är poliiker. Dom fortsätter toffla omkring i sina små glasbubblor där dom upprörs och indigneras av allt som sker därutanför.

    Inkrökta djefla IOGT-NTO:are hela högen.

    SvaraRadera
  8. Frihet är ett tillstånd där man som företagare kan välja att etablera sig som hallick och ha 1200 anställda som som suger kuk 8 timmar om dan.

    SvaraRadera
  9. Bor jag i Malmö så kan jag åka över sundet och köpa hur mycket sex jag vill, men om jag gör exakt samma handling här så kan man alltså spärra in mig ett år.

    Det finns inga proportioner.

    SvaraRadera
  10. En annan lustighet är ju att vänstern andser att högre straff aldrig är en bra idé för att förhindra brott - förutom då det kommer till just sex-köp då...

    SvaraRadera
  11. Kan inte den prostituerade ha någonting trasigt på rummet, kanske en mingvas med en spricka i, så man vid upptäckt kan påstå att besökarn haft sönder vasen och därför betalade en summa. Visst hade de sex också, men inte med pengar inblandat...

    SvaraRadera
  12. Har man vågat domstolsprövanågot fall där någon regelbundet besökwr en prostituerad, där den sexuellarelationen därmed inte är tillfällig?

    Är det Irak som har tillfälliga (typ en natts) äktenskap för att gå runt föråldrad religiös lagstiftning? Kan inte vi göra något liknande?

    SvaraRadera
  13. En annan lustighet är ju att vänstern andser att högre straff aldrig är en bra idé för att förhindra brott - förutom då det kommer till just sex-köp då...
    -----------------------------

    Problemet David är ju att det är högern som genomdrivit lagen och det visar med önskvärd tydlighet att er strävan att låta andras barn arbeta med kuksugande 8 timmar om dagen som instegsarbete på arbetsmarknaden (tills dom är för gamla och fula för duga som objekt) att samt att era egna barn ska kunna arbeta som hallickar och investera i branchen INTE har brett politiskt stöd vilket krävs för att genomdriva era önskemål.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.