2011-06-18

"Hemma" hos Julian Assange


[Direktlänk]

The Daily Telegraph: WikiLeaks - Government 'spying' on Julian Assange during house arrest

The Guardian: Is it really necessary to spy on Julian Assange every minute of the day?

6 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Tyvärr hänfaller sig wikileaks till ren lögn. Självklart är Assange anklagad (charged) men ännu får inget åtal (indictment) väckas eftersom Assange ännu inte hörts om misstankarna.

    Alltför många har sett allt för dåliga konspirationsfilmer för att fångasi sin egen romantik om hjälten som trotsar CIA-konspirationer.

    Julian Assange och wikileaks kan tro att de är viktigast i världen, men - deras avslöjanden till trots - så är effekterna för makthavarna ganska så små. Hans anhängare gjorde bäst i att inse att det bästa för Assange vore att komma till Sverige och ta ansvar för vad han har gjort. Wikileaks får klara sig utan Assange ett tag, men sen kommer han ju ut.

    Det kommer ändå att sluta med att Assange kommer hit, eller att han får sitta i husarrest tills preskiptionstiden gått ut. Men då har han ju självmant dragit på sig ett mycket värre straff än nödvändigt.

    SvaraRadera
  3. @Johan Tjäder:

    Vad ljuger WL om? De publicerar bara läckor, plocka av foliehatten...

    Vad har CIA med detta att göra? Varför tar WL hatare alltid upp CIA-konspirationer?

    WL har egentligen inte visat något nytt, det är sant, men de har bekräftat det vi redan anade, dvs att USA begår folkrättsbrott på löpande band i Irak och Afghanistan.

    Det är naturligt att JA strider mot ett utlämnande då han i Sverige riskerar samma öde som Bradley Manning, dvs att häktas i flera år i väntan på rättegång.

    SvaraRadera
  4. Hur mycket pengar har Julian Kulian skickat till Manning för att pröjsa advokater?

    SvaraRadera
  5. @Pinjata

    I filmen, som WL har gjort, påstås att Assange varit i husarrest i månader utan att vara anklagad (charged) och det är fel.

    Han är häktad av Svea hovrätt som skäligen misstänkt för våldtäkt m.m.


    Jag är absolut inte WL-hatare. Dock tror jag att många över driver dess betydelse och att detta har stigit Assange åt huvudet och att han därför inte kan göra en korrekt bedömning av läget.

    Det är befängt att Assange skulle behöva sitta häktad i flera år. Förundersökningen är i det närmaste kvar. Det som återstår är att förhöra Assange och följa upp hans sida av saken. Torde gå ganska snabbt. Hade han kommit hit i höstas hade nog tingsrätten redan varit i mål.

    Och ingen utlämning till USA kan ske från Sverige med mindre än att Storbritannien medger det. Tvärtom är Assange faktiskt mer skyddad nu, eftersom Storbritannien inte utan vidare kan lämna ut honom till USA nu när det pågår en EAW-prövning.


    Vad gäller Bradley Manning så är det ju beklagligt om han får sitta häktad längre än nödvändigt. Samtidigt är ju omfattningen av brottet så stort att det är svårt att bedöma hur lång tid en förundersökning kan ta.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.