2011-06-17

Dags för centern att välja väg

Så kom då beskedet: Maud Olofsson avgår som ledare för centerpartiet.

Nu finns det två vägar att gå: Frihet, visioner och mod – eller grått förvaltarskap.

Det frihetliga alternativet vore kul och intressant – eftersom svensk borgerlighet är i akut behov av en vitamininjektion.

Allt beror naturligtvis på vem som blir partiledare. Och inte ens det är någon garanti. Vi har sett allt för många frihetliga, unga borgerliga politiker malas ner och förvandlas till grå ja-sägare när det blir skarpt läge.

Detta är inte bara ett vägval för centern. Det handlar om en hel ung, frihetlig generations förtroende för den svenska borgerligheten. Händer det inget intressant den här gången heller – då är det många som kommer att gå andra och nya vägar.

8 kommentarer:

  1. Det frihetliga alternativet verkar inte finnas alls. De personer som det pratas om är FRA-Annie och en minister från regeringen Reinfeldt.

    Det man kan hoppas på är väl att de väljer någon som är riktigt tråkig så att centern åker ur riksdagen 2014 (eller tidigare, om det blir nyval).

    SvaraRadera
  2. Annie Johansson vore annars ett bra val. Hon skulle iallafall ha en liten chans att locka nya väljare till partiet till skillnad från de andra som det pratas om.

    SvaraRadera
  3. Jag har som liberal högst ovilligt röstat på Centern nu de senaste två valen. Andra gången trots att jag efter FRA-fiaskot svor att C aldrig skulle få min röst igen.

    Problemet är att det finns så få liberaler att välja emellan.

    Om Annie Johansson blir vald kan jag tänka mig rösta för C en tredje gång. Hon må ha svikit i FRA-frågan men hon är en äkta liberal. Det finns en liten, pytteliten chans att C kanske kan i framtiden omvandlas till det liberala parti som Sverige saknar.

    Om hon inte blir vald så är C inte intressant längre.

    SvaraRadera
  4. Dagens bästa är att:

    AlexanderBardPartiet satsar sina slantar på Annie Johansson därför att Maud Olofson förått väljarna när det gåller integritetsfrtågorna.

    http://www.liberaldemokraterna.com/2011/06/17/centerpartiet-efter-maud-olofsson-nu-borjar-det-spannande/

    SvaraRadera
  5. Hon må ha svikit i FRA-frågan men hon är en äkta liberal.
    -----------
    Hur kan man vara äkta liberal och rösta för att staten ska kunna sälja eller ge bort uppgifter om allt du gör till tredje land?

    Det får du förklara.

    SvaraRadera
  6. @Lucas


    Kan du definiera liberal please?


    Hon har ju tydligt visat att det enda hon tänker på är karriären och att hon inte står för någonting. Hur annars ska man tolka att hon röstades in med hjälp av folket tack vare att hon vurmade för integritetsfrågorna för att sedan rösta för FRA. Som vi säger hemmavid; en ho'a är en ho'a är en ho'a.

    Hon blev uppgraderad efter att ha sålt sin själ.

    Själv håller jag på Anders W även om jag tycker att Centern har gjort sitt för länge sedan. Man skiter i miljön och regionalpolitiken så vad finns kvar?

    SvaraRadera
  7. "Nu finns det två vägar att gå: Frihet, visioner och mod – eller grått förvaltarskap."

    Gissa vad som kostar dem minst? Visioner och mod kostar alldeles för mycket för politiker överlag. Förvänta er ingenting. Välavlönad och bekväm förvaltarmakt lockar ömfotingarna mest.

    SvaraRadera
  8. Annie Johansson?

    SvD 14 mars 2009: Annie Johansson (C) ångrar ett politiskt beslut: att hon röstade nej till att byta krona mot euro 2003.

    Oj, så.....framsynt!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.